Cheesecake ψυγείου με βύσσινα πανεύκολο

Cheesecake ψυγείου με βύσσινα πανεύκολο

Λαχταριστό, πανεύκολο cheesecake ψυγείου με μπισκοτένια βάση, κρέμα τυριού με ζαχαρούχο γάλα, καλυμμένο με κομπόστα βύσσινο κονσέρβας. Μια απλή, γρήγορη και πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους, που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας για την απλότητα και ευκολία παρασκευή της αλλά και για την υπέροχη γεύση της. Απολαύστε το ως το ιδανικό επιδόρπιο αλλά και όλες τις ώρες, σε όλες τις περιστάσεις με την οικογένειά σας και τους φίλους σας!

Υλικά συνταγής

  • 1 κονσέρβα κομπόστα βύσσινο (π.χ. Κύκνος των 425 γρ.)
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 400 γρ. μαλακό τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια ή άλλο επιλογής σας
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (397 γρ.)
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 2 λεμονιών (μεσαίου μεγέθους) το χυμό
  • 1½ πακέτο μπισκότα τύπου Πτι Μπερ (225 γρ. το πακέτο)
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο στο μπρίκι (προσοχή να μην καεί)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα κατσαρόλι αδειάζετε τη κονσέρβα με τα βύσσινα μαζί με το κορν φλάουρ, το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Μόλις το μείγμα κοχλάσει, το αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά (πήζει άμεσα και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με το ζαχαρούχο και το ξύσμα λεμονιού ρίχνοντας σταδιακά, λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού, μέχρι να έχετε μια ομοιογενή κρέμα. 
  3. Εν τω μεταξύ, σπάτε τα μπισκότα, τα θρυμματίζετε στο μούλτι (σε δόσεις) και μετά τα αναμιγνύετε καλά με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνετε το μείγμα του μπισκότου στη βάση μιας ταρτιέρας διαμέτρου 26 εκ. και το πατικώνετε για να έχετε μια συμπαγή βάση.
  4. Πάνω από τη μπισκοτένια βάση στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα κρέμας τυριού και από πάνω απλώνετε ισομερώς τα βύσσινα σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Βάζετε το cheesecake σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake ψυγείου με βύσσινα πανεύκολο

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page