Cheesecake ψυγείου με Nutella και Ferrero Rocher με 6 υλικά, σε 15 λ

Cheesecake ψυγείου με Nutella και Ferrero Rocher με 6 υλικά, σε 15 λ

Ένα υπέροχο γλυκό που θα σας ενθουσιάσει όχι μόνο για την απλή και γρήγορη, σε 15 λ, παρασκευή του, τα 6 μόνο υλικά που απαιτούνται αλλά την υπέροχη γεύση του, που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη. Μια συνταγή (από εδώ) για όλες τις περιστάσεις, που θα γίνει η αγαπημένη σας και θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 16 σοκολατάκια Ferrero Rocher (8 για τη βάση +8 για διακόσμηση)
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
  • Για τη γέμιση:
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 250 γρ. μαλακό τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. Nutella ή Μερέντα, μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Τοποθετείτε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε σε σκόνη. Προσθέτετε στο μπλέντερ 8 σοκολατάκια Ferrero Rocher και το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν μικρά υγρά ψίχουλα.
  2. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι/φόρμα 20 εκ. (με αποσπώμενο πάτο) και το στρώνετε ισομερώς, πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας, στη βάση και σε ύψος που να καλύπτει τα  ⅔ του τοιχώματος περιμετρικά. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώνει η βάση. 
  3. Για τη γέμιση: Τοποθετείτε στο κάδο του μίξερ τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα, σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε το τυρί μασκαρπόνε και τη Nutella και τα χτυπάτε, σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  4. Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και τη διακοσμείτε με τα υπόλοιπα 8 σοκολατάκια Ferrero Rocher. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 6 τουλάχιστον ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά η γέμιση. Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε και σερβίρετε. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake ψυγείου με Nutella και Ferrero Rocher με 6 υλικά, σε 15 λ