Cheesecake με μους Nutella

Cheesecake με μους Nutella

Cheesecake με μους nutella… αέρινο, πλούσιο σε γεύση και επικίνδυνα εθιστικό !!

Μια συνταγή για ένα υπέροχο ανάλαφρο και νοστιμότατο γλυκό ψυγείου που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 36 μπισκότα Oreos θρυμματισμένα
  • 5 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  • Για την κρέμα:
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης με 35-36% λιπαρά
  • 5 + 3 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κοφτές κουταλιές σούπας κακάο
  • 400 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 320 γρ. nutella η μερέντα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • Για γαρνίρισμα:
  • λίγη κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα,  χτυπημένη σε σαντιγί
  • λίγη τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1.  Για τη βάση: Βάζουμε τα μπισκότα και το βούτυρο σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Τα απλώνουμε σε μία φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση και διάμετρο 20-21 εκ. και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.
  2. Για την κρέμα: Mε το μίξερ σε σταδιακά αυξανόμενη ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να σφίγγει. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε 5 κουταλιές ζάχαρη και το κακάο. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια αρκετά σφιχτή κρέμα. Την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με τις υπόλοιπες 3 κουταλιές ζάχαρη και τη nutella. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα για λίγη ώρα ακόμα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και κουταλιά-κουταλιά ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα με το τυρί κρέμα και τη nutella.
  4. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ.
  5. Για το γαρνίρισμα: Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, γαρνίρουμε την επιφάνεια με σαντιγί και λίγη τρούφα σοκολάτας.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake με μους Nutella