Cheesecake μήλο και κανέλα

Cheesecake μήλο και κανέλα

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο Cheesecake με τραγανή μπισκοτένια βάση, αφράτη νόστιμη ψημένη γέμιση κρέμας τυριού, καλυμμένο με μήλα αρωματισμένα με κανέλα, για να απολαύσετε το τέλειο φθινοπωρινό επιδόρπιο. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη μπισκοτένια βάση:
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα πτι μπερ ή digestive
  • 3 κ.σ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • 5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα φόρμας
  • Για τη γέμιση cheesecake:
  • 450 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • Για την επικάλυψη μήλων/κανέλας:
  • 2 μέτρια μήλα, καθαρισμένα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. κανέλα + επιπλέον για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαστάσεων βάσης 22 εκ. Προαιρετικά στρώνετε τη βάση με το χαρτί ψησίματος.  
  2. Για τη βάση τάρτας: Θρυμματίζετε σε σκόνη στο multi τα μπισκότα μαζί με τη ζάχαρη σε σκόνη , προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά. Στρώνετε το μείγμα, πιέζοντάς το ισομερώς στη βάση και τα τοιχώματα της φόρμας σε ύψος 3,5-4 εκ. περίπου. Το ψήνετε για 7 λ στο προθερμασμένο φούρνο. Το αφαιρείτε από τη φωτιά.
  3. Για τη γέμιση cheesecake: Εν τω μεταξύ, βάζετε στο κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα πάνω στη ψημένη βάση, ισιώνετε την επιφάνεια του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα στο κέντρο του. Το αφαιρείτε από το φούρνο και μόλις έλθει σε θερμοκρασία δωματίου το βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον ή και για ένα ολόκληρο βράδυ να σταθεροποιηθεί καλά. 
  5. Για την επικάλυψη μήλων/κανέλας: Σε μια μικρή κατσαολίτσα βάζετε τις φέτες των μήλων το νερό και τα σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συχνά, για 4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τη κανέλα και ανακατεύετε απαλά για λίγα δευτερόλεπτα. Το αφήνετε να κρυώσει.
  6. Όταν πρόκειται να σερβίρετε κόβετε σε κομμάτια το cheesecake, βάζετε πάνω από κάθε κομμάτι μερικές φέτες μήλων και σερβίρετε πασπαλίζοντας (προαιρετικά) από πάνω λίγη ακόμα κανέλα. Αν περισσέψουν τα βάζετε στο ψυγείο ξεχωριστά το cheesecake και τα μήλα για να ξανασερβίρετε με τον ίδιο τρόπο. 

5665

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake μήλο και κανέλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα