Cheesecake με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτες Toblerone και Mars

Cheesecake με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτες Toblerone και Mars

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο γλύκισμα. Cheesecake με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτες Toblerone και Mars.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 200 γρ. μπισκότα βουτύρου ή τύπου πτι μπερ
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 500 γρ. μαλακό τυρί τύπου Philadeplhia ή Μασκαρπόνε
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
  • 200 γρ. σοκολάτα Toblerone, λιωμένη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 σοκολάτες Mars για διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ διαστάσεων 18×28 εκ. περίπου, ή αντίστοιχο τετράγωνο και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος που να εξέχει περιμετρικά.
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο multi τα μπισκότα σε σκόνη. Λιώνετε το βούτυρο, το ρίχνετε στη σκόνη μπισκότου και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Στρώνετε το μείγμα στο ταψί πάνω στο χαρτί ψησίματος, το πιέζετε με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζετε στο πυρέξ να κρυώνει.
  3. Για τη γέμιση: Λιώνετε τη σοκολάτα Toblerone σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει ελαφρώς.
  4. Χτυπάτε, σε μπολ, με το μίξερ χειρός το μαλακό τυρί μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και το λιωμένο Toblerone, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ, πάνω από τη βάση μπισκότου και στρώνετε την επιφάνεια με μια μαρίζ. Κόβετε τις σοκολάτες Mars σε κομματάκια και τα τοποθετείτε ανά διαστήματα πάνω από τη κρέμα (βλέπε πιο κάτω φωτογραφία)  πιέζοντάς τα ελαφρώς στο μείγμα.
  6. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνετε για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει. Το κόβετε σε μικρά κομματάκια και σερβίρετε. 

Τοποθετείτε και πιέζετε απαλά τα κομμάτια σοκολάτας Mars στην επιφάνεια της κρέμας γέμισης.

Toblerone και τον Άρη Bar Cheesecake φέτα 1Πηγή

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτες Toblerone και Mars