Cheesecake με λάιμ

Cheesecake με λάιμ

Υπέροχο cheesecake με ανάλαφρη κρέμα με μοσχολέμονο (λάιμ) και μπισκοτένια βάση σε βάζο. Μια εύκολη συνταγή για ένα φανταστικό δροσερό, γλύκισμα ιδανικό για επιδόρπιο και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

  • Για τη μπισκοτένια βάση:
  • 3/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα τύπου digestive
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 340 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. βανίλια
  • 3 κ.σ. χυμό λάιμ
  • το ξύσμα από 2 λάιμ
  • 110 γρ. έτοιμη σαντιγί 
  • 1-2 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Για γαρνίρισμα:
  • σαντιγί 
  • λεπτές φέτες λάιμ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη μπισκοτένια βάση: Αναμιγνύετε καλά τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μοιράζετε το μείγμα ισομερώς στη βάση 6 βάζων ή ποτηριών χωρητικότητας 120 ml και πιέζετε προς τη βάση ελαφρώς το μείγμα για να κάνει μια κρούστα. 
  2. Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το μαλακό τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το χυμό και ξύσμα λάιμ και το χτυπάτε δυνατά με σύρμα, ή με μίξερ σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ.
  3. Προσθέτετε στο μείγμα τυριού, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και σταδιακά την έτοιμη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνετε το μείγμα, μοιρασμένο ισομερώς, στα 6 βάζα πάνω από τη μπισκοτένια βάση. 
  4. Για το γαρνίρισμα: Με ένα κορνέ κάνετε ροζέτες με σαντιγί πάνω από το μείγμα κρέμας τυριού. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 5 τουλάχιστον ώρες ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Το σερβίρετε γαρνίροντας και με 1 λεπτή φετούλα λάιμ σε κάθε βάζο. Απολαύστε το. 

αυτο

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake με λάιμ