Cheesecake με μπανάνες

Cheesecake με μπανάνες

Ένα ελαφύ, δροσερό cheesecake με τραγανή μπισκοτένια βάση και ανάλαφρη γέμιση με μπανάνες ιδανικό για το τέλειο επιδόρπιο αλλά και για όλες τις ώρες της ημέρας. Μια εξαιρετικά εύκολη, για αρχάριους, συνταγή για ένα γλύκισμα που θα σας γίνει το αγαπημένο σας.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 170 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή τύπου πτι μπερ 
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο + 1 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταρτιέρας
  • Για τη κρέμα γέμισης:
  • 5 φύλλα ζελατίνης
  • 250 μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 80 ml κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 3 ώριμες + 2 ώριμες αλλά σφιχτές μπανάνες 
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 2 ώριμες αλλά σφιχτές μπανάνες, κομμένες σε φέτες
  • 3-4 μπισκότα τύπου πτι μπερ ψιλο-θρυμματισμένα στο multi

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Bουτυρώνετε μια μικρή ταρτιέρα με διάσταση βάσης 20 εκ. και βάθους 3,5-4 εκ. ή βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση 20 εκ. και φροντίζετε όταν βάλετε το μείγμα βάσης να το στρώσετε περιμετρικά στα τοιχώματα σε ύψος 3,5-4 εκ. περίπου.
  2. Χτυπάτε στο multi τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα βάζετε σε μπολ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν. Τοποθετείτε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και το πιέζετε στη βάση και στα τοιχώματα ισομερώς. Βάζετε τη φόρμα στη κατάψυξη για 15 λ για να παγώσει και σφίξει καλά η βάση. 
  3. Για τη κρέμα γέμισης: Βάζετε σε ένα μπολάκι με παγωμένο νερό και 1-2 παγάκια τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνετε να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. 
  4. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το μαλακό τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι έχετε μια αφράτη κρέμα. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε τη σαντιγί μέσα στο χτυπημένο μείγμα τυριού και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Πολτοποιείτε τις 3 ώριμες μπανάνες μαζί με το μέλι στο μούλτι ή σε μπολ με ένα πιρούνι και ρίχνετε το πολτό μέσα στο μείγμα τυριού-σαντιγί και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν. Σε ένα μπρικάκι ζεσταίνετε το χυμό λεμονιού, στύβετε καλά τα φύλλα ζελατίνης τα προσθέτετε στο ζεστό χυμό λεμονιού και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί πλήρως. 
  6. Αδειάζετε το χυμό-ζελατίνη μέσα στο μείγμα, ανακατεύετε πάλι απαλά και αδειάζετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση. Τη στρώνετε ομοιόμορφα, ισιώνετε την επιφάνειά της και τη βάζετε στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες ή μέχρι να πήξει καλά. 
  7. Για τη διακόσμηση: Όταν πρόκειται να τη σερβίρετε τη κόβετε σε κομμάτια, τα γαρνίρετε με 2-3 (ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού) φετούλες μπανάνας και το πασπαλίζετε με λίγο θρυμματισμένο στο μούλτι μπισκότο. Απολαύστε το! 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake με μπανάνες