Αναρτήθηκε στις 15/08/2017 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές, Συνταγές για παιδιά
Cheesecake με Maltesers χωρίς ψήσιμο
Cheesecake με Maltesers χωρίς ψήσιμο. Μια απλή, γρήγορη και εύκολη συνταγή για ένα δροσερό, ανάλαφρο και γευστικότατο γλύκισμα, για ένα τέλειο επιδόρπιο και όχι μόνο. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα γλυκό που θα γίνει η γλυκιά συνήθεια σε όλους εσάς τους λάτρεις του cheesecake.
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 1 ½ φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα σοκολάτας (cookies ή τύπου πτι μπερ)
- 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 7 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- Για τη γέμιση cheesecake:
- 2 ¼ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά
- 1 πακέτο ζελατίνη (Ζελατίνη Granule Γιώτης) των 10 γρ.
- 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
- 450 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 φλ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι πλήρες λιπαρών (στραγγισμένο καλά σε τουλπάνι)
- 4 κ.σ. γάλα σε σκόνη (τύπου Regilait)
- 1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένες μπαλίτσες Maltesers
- Για το γαρνίρισμα:
- 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 14 μπαλάκια Maltesers
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε multi τα μπισκότα σε σκόνη και τα τοποθετείτε σε μπολ. Προσθέτετε τη καστανή ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση με διάσταση βάσης 20 ή 22 εκ. περίπου και το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση και τα τοιχώματά του (μέχρι τουλάχιστον στη μέση των τοιχωμάτων). Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
- Για τη γέμιση cheesecake: Βάζετε σε μπολ τα 2 ¼ φλ. τσαγιού κρέμας γάλακτος και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Την αφήνετε στην άκρη.
- Σε μικρή κατσαρολίτσα ρίχνετε τη σκόνη ζελατίνης με το νερό και τα ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά για 1 λ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ζεσταθεί καλά το μείγμα και διαλυθεί καλά η σκόνη ζελατίνης και η ζάχαρη. Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά.
- Σε μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και τη γάλα σε σκόνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα αφράτο κρεμώδες μείγμα. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ, στο πολύ χαμηλό και προσθέτετε σταδιακά το μείγμα ζελατίνης και τη σαντιγί χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος ρίχνετε και τα θρυμματισμένα Maltesers και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
- Μεταφέρετε το έτοιμο μείγμα cheesecake στο ταψί και το στρώνετε ομοιόμορφα πάνω από τη μπισκοτένια βάσης. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή ιδανικά, για καλύτερο αποτέλεσμα,για ένα ολόκληρο βράδυ για να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά.
- Για το γαρνίρισμα: Σε ένα μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Ξεφορμάρετε το cheesecake σε πιατέλα. Βάζετε τη σαντιγί κορνέ πλαστικό ή σε κορνέ σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνετε 14 ροζέτες στην επιφάνεια του cheesecake, τη μια δίπλα στην άλλη (βλέπε φωτογραφία).
- Γαρνίρετε με 1 μπαλάκι maltesers στο κέντρο κάθε ροζέτας. Το ξαναβάζετε στο ψυγείο και όταν πρόκειται να σερβίρετε κόβετε το γλυκό σας σε κομμάτια, ανά ροζέτα, και σερβίρετε.
15/08/2017
Sintayes.gr,
Συνταγή: Cheesecake με Maltesers χωρίς ψήσιμο