Cheesecake λεμονιού

Cheesecake λεμονιού

Ένα υπέροχο cheesecake λεμονιού με κρέμα λεμονιού γαρνιρισμένο με επιπλέον κρέμα λεμονιού και ζαχαρωμένες φέτες λεμονιού. Λίγο “μπελαλίδικο” αλλά η γεύση του σίγουρα θα σας αποζημιώσει… 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλ. βούτυρο κρύο σε κύβους [115 γρ. περίπου]
  • 2 κρόκους αυγών
  • Για τη γέμιση:
  • 900 γρ. μαλακό τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • 1 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα λεμονιού [βλέπε συνταγή εδώ]
  • Για γαρνίρισμα:
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα λεμονιού
  • Ζαχαρωμένες φέτες λεμονιού προαιρετικά [βλέπε συνταγή εδώ]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Ανακατεύετε σε μπολ το αλεύρι τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτετε το κρύο βούτυρο σε κύβους και το χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να γίνουν τρίμματα. 
  2. Βάζετε σε μπολ τους κρόκους αυγών και μια κ.σ. κρύο νερό και τους χτυπάτε καλά. Τους ρίχνετε στο μείγμα αλευριού βουτύρου και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σχηματίζεται μια μπάλα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Αν η ζύμη είναι σφιχτή προσθέστε 1-2 κ.σ. κρύο νερό.  Τυλίγετε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 1 – 2 περίπου ώρες.
  3. Επάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη σε κυκλικό “φύλλο” διαμέτρου 35 εκ. περίπου. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί [*] διαστάσεων 23-25 εκ. περίπου βάζετε το “φύλλο” και το στρώνετε καλά πιέζοντάς στο στη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού. Κόβετε περιμετρικά με ένα μαχαίρι τη ζύμη που προεξέχει. Βάζετε το ταψί με τη βάση στο ψυγείο να παγώνει.
  4. Για τη γέμιση: Χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, το τυρί κρέμα για 3 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει και αφρατέψει. Σταδιακά προσθέτετε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Τέλος προσθέτετε και τη βανίλια και χτυπάτε για μισό ακόμα λεπτό. 
  5. Ρίχνετε τα 2/3 του μείγματος στο ταψί πάνω στη βάση και το στρώνετε με ένα κουτάλι. Προσθέτετε το 1 φλ. κρέμας λεμονιού και το στρώνετε και αυτό σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα τυριού, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά. Σβήνετε το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο φούρνο με κλειστή τη πόρτα για 15 ακόμα λεπτά. 
  6. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο ταψί για 1 ώρα να κρυώσει. Μετά το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει τελείως.
  7. Για γαρνίρισμα: Μόλις κρυώσει το αλείφετε με 1 φλ. τσαγιού κρέμα λεμονιού και γαρνίρετε [προαιρετικά] με ζαχαρωμένες φέτες λεμονιού.

[*] Προτιμήστε ταψί με αποσπώμενη βάση. Εάν δεν έχετε, στρώστε λαδόκολλα σε ένα κοινό ταψί για να το ξεφορμάρετε εύκολα.

timthumb

thedomesticcurator.com

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake λεμονιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.