Cheesecake λεμόνι

Cheesecake λεμόνι

Cheesecake… Το απόλυτο, αγαπημένο επιδόρπιο στο οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας. Μπορείτε να κάνετε cheesecake με τόσους πολλούς τρόπους, προσθέτοντας διάφορες γεύσεις ώστε να έχετε κάθε φορά ένα διαφορετικό cheesecake για επιδόρπιο. Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή (από εδώ) για ένα cheesecake με λεμόνι, ένα από τα καλύτερα cheesecakes που φάγατε ποτέ, με τέλεια ψημένη τραγανή βάση, υπέροχη κρεμώδη υφή και πεντανόστιμη γεύση λεμονιού. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 180 γρ. μπισκότα digestive
  • 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο + 1 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα φόρμας
  • 2 λεμονιών το ξύσμα
  • Για τη γέμιση:
  • 500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 200 γρ. ξινόκρεμα (sour cream) [*] 
  • 2 λεμονιών το ξύσμα
  • 5 κ.σ. ζάχαρη 
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • Για γαρνίρισμα:
  • φέτες λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώνετε με τη 1 κ.σ. βούτυρο, τη βάση ενός στρογγυλού ταψιού/φόρμα με αποσπώμενη βάση 26 εκ. Το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο multi τα μπισκότα σε σκόνη, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τη τριμμένη φρυγανιά και τα αναμιγνύετε καλά ώστε να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και το στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς ελαφρώς στη βάση του. 
  3. Για τη γέμιση: Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το μαλακό τυρί κρέμα, τη sour cream, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το κορν φλάουρ και τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να αναμιχθούν πολύ καλά. Προσθέτετε τα αυγά σταδιακά, ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνετε πλήρως. 
  4. Ρίχνετε το μείγμα γέμισης στη φόρμα, πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά της και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί στην “αφή” το cheesecake.
  5. Το βγάζετε από το φούρνο “παιρνάτε” ένα μαχαίρι ανάμεσα στο cheesecake και στα τοιχώματα του ταψιού να ξεκολλήσει και μετά το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε. Αν δεν το σερβίρετε μόλις κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε γαρνιρισμένο με λεπτές φέτες λεμονιού και με φρέσκα φύλλα μέντας.  

[*] Ξινόκρεμα (sour cream) θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Μπορείτε όμως απλά και πολύ εύκολα να φτιάξετε τη δική σας σπιτική sour cream, βάζοντας 200 ml κρέμα γάλακτος (βλέπε συνταγή εδώ)

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake λεμόνι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.