Cheesecake με λευκή και μαύρη σοκολάτα

Cheesecake με λευκή και μαύρη σοκολάτα

Υπέροχες, κρεμώδεις φέτες cheesecake με μπισκοτένια βάση και γέμιση τυριού με δύο σοκολάτες, που όλοι σας θα αγαπήσετε για την υπέροχη υφή και γεύση τους. Μια συνταγή με λίγα υλικά, απλή στη παρασκευή της, για ένα επιδόρπιο που θα γίνει γλυκιά συνήθεια σε σας, την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας. 

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. μπισκότα Μιράντα ή Μαριάννα
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 3 αυγά
  • 90 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψί με διάσταση βάσης 18×28 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος το οποίο φροντίζετε να προεξέχει 3 κ. περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
  2. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας (ξεχωριστά την άσπρη από τη μαύρη σοκολάτα) ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Αφαιρείτε τα μπολ από τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν καλά τα σοκολατένια μείγματα, χωρίς να σφίξουν όμως. 
  3. Θρυμματίζετε τα μπισκότα, σε σκόνη σε μπλέντερ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνετε το μείγμα ομοιόμορφα στη βάση του ταψιού και τα βάζετε στο ψυγείο για 10-15 λ. 
  4. Εν τω μεταξύ, τοποθετείτε σε μπολ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ αρκετά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται ένα ένα. Μεταφέρετε το μισό μείγμα σε ένα άλλο μπολ. 
  5. Ρίχνετε τη λευκή, δροσερή πλέον λιωμένη σοκολάτα στο ένα μισό μείγμα και τη μαύρη στο δεύτερο μισό μείγμα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως με δύο διαφορετικά κουτάλια.
  6. Βγάζετε τη μπισκοτένια βάση από το ψυγείο και με τα ξεχωριστά κουτάλια (ένα στο κάθε μείγμα) στρώνετε εναλλάξ κουταλιές από κάθε σοκολατένιο μείγμα στο ταψί πάνω από τη βάση. 
  7. Στη συνέχεια, παίρνετε ένα καλαμάκι από σουβλάκι και το στροβιλίζετε στο μείγμα έτσι ώστε να κάνετε “κύματα” σαν “μάρμαρο στο γλυκό σας. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο φούρνο για 25 λ ή μέχρι όταν ακουμπήσετε στο κέντρο του μείγμα τον να καταλάβετε ότι έχει σφίξει. 
  8. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε μέσα στο ταψί να κρυώσει καλά, μετά το σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για ένα βράδυ να σφίξει καλά. Πριν το σερβίρετε, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake με λευκή και μαύρη σοκολάτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα