Cheesecake ινδοκάρυδου χωρίς ψήσιμο

Cheesecake ινδοκάρυδου χωρίς ψήσιμο

Ένα υπέροχο cheesecake με ινδοκάρυδο και  λαχταριστά, τραγανά μπισκότα σορτμπρέντ (Shortbread).Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (προσαρμοσμένο από εδώ) που δεν απαιτεί ψήσιμο, για να απολαύσετε ένα δροσερό γλύκισμα όλες τις ώρες σε όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 3 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 2 φακελάκια (62 γρ. το ένα) Άνθος Αραβοσίτου στιγμής με άρωμα βανίλια
  • 3 φλ. τσαγιού γάλα κρύο
  • 2 πακέτα (των 150 γρ. το ένα) μπισκότα Shortbread με βούτυρο
  • 4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 220 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 φλ. τσαγιού έτοιμη σαντιγί (1 ½ + 1 ½ φλ. χωριστά)

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία, καβουρδίζετε το 1 φλ. ινδοκάρυδο, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να βγάλει το άρωμά του και πάρει ένα χρυσό χρώμα. Το αποσύρετε από τη φωτιά, το μεταφέρετε σε ένα πιάτο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά. 
  2. Σε ένα μπολ βάζετε το μείγμα Άνθος Αραβοσίτου με άρωμα βανίλιας μαζί με τα 3 φλ. γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ για 2 λ. Το αφήνετε στην άκρη να αρχίσει να σταθεροποιείται. 
  3. Θρυμματίζετε, σταδιακά, όλα τα μπισκότα shortbread στο μούλτι, φροντίζοντας να μην τα θρυμματίσετε τελείως σε σκόνη αλλά να αφήσετε και αρκετά μικρά κομματάκια. Κρατάτε στη άκρη 1/4 φλ. από τα θρυμματισμένα μπισκότα (για γαρνίρισμα).
  4. Τα υπόλοιπα τα μεταφέρετε σε μπολ προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 23 εκ.  και τα στρώνετε, πιέζοντάς τα ελαφρώς με τα χέρια σας, ομοιόμορφα, σε όλη τη βάση του ταψιού.  
  5. Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 1 λ ή μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε και τη κρέμα στιγμής βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε ένα απολύτως λείο μείγμα. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τη μισή (1 ½ φλ.) σαντιγί μαζί με τα 2 φλ. τσαγιού καρύδας και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν. 
  6. Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και ισιώνετε την επιφάνειά του. Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα την υπόλοιπη (1 ½ φλ.) σαντιγί και στην επιφάνεια πασπαλίζετε το 1/4 φλ. τριμμένα μπισκότα και το 1 φλ. καβουρδισμένο ινδοκάρυδο. Καλύπτετε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον ώρες πριν το σερβίρετε. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake ινδοκάρυδου χωρίς ψήσιμο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.