Cheesecake φράουλας χωρίς ψήσιμο

Cheesecake φράουλας χωρίς ψήσιμο

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο στη γεύση και εμφάνιση cheesecake φράουλας χωρίς ψήσιμο. Ένα γλύκισμα που θα σας βγάζει ασπροπρόσωπους σε συγκεντρώσεις γιορτές και γενέθλια μικρών παιδιών αλλά και μεγάλων … που αισθάνονται παιδιά… Απολαύστε τη…

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 2 φλ. θρυμματισμένα  μπισκότα πτι μπερ ή Μιράντα
  • 1/2 φλ. τσαγιού sprinkles [πολύχρωμη τρούφα σοκολάτας]
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 8 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για το cheesecake φράουλας:
  • 2 ¼ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 440 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. τσαγιού σκόνη φράουλας [τύπου Nesquick της Nestle]
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • Για διακόσμηση:
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35% χτυπημένη σε σαντιγί
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • πολύχρωμα sprinkes

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε να κρυώσει μέχρι να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα και τα μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέτετε στο μπολ, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα sprinkles και τα ανακατεύετε. Κάνετε μια “λακουβίτσα” στο κέντρο και ρίχνετε το βούτυρο. Ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο υγρό μείγμα.
  2. Ρίχνετε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί 23 εκ. με αποσπώμενη βάση [ή απλό στρωμένο καλά με λαδόκολλα για να ξεφορμάρεται εύκολα]. Το στρώνετε πιέζοντάς το ελαφρώς στη βάση και στα τοιχώματα και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
  3. Για το cheesecake φράουλας: Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Κοσκινίζετε πάνω από το μείγμα τη σκόνη φράουλας και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε λίγο ακόμα. Προσθέτετε σταδιακά, λίγο λίγο το γάλα μέχρι να μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα [ίσως χρειαστεί λίγο λιγότερο ή περισσότερο γάλα για να έχετε μια αφράτη ούτε πολύ πολύ πηχτή αλλά ούτε και αραιή κρέμα].
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί πάνω στη μπισκοτένια βάση, σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ ή τουλάχιστον για 4-6 ώρες. 
  5. Για τη διακόσμηση: Λίγο πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο να ξεπαγώσει ελαφρώς. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί. Μεταφέρετε τμηματικά τη σαντιγί σε κορνέ ή σακούλα ζαχαροπλαστικής με ακροφύσιο “αστέρι” και διακοσμείστε τη τούρτα με ροζέτες σε κύκλο περιμετρικά και στο κέντρο. Πασπαλίστε με μπόλικα sprinkes. Το γλυκό που θα περισσέψει το σκεπάζετε με μεμβράνη και το διατηρείτε στο ψυγείο.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake φράουλας χωρίς ψήσιμο