Cheesecake Ferrero Rocher

Cheesecake Ferrero Rocher

Ένα φανταστικό οπτικά και γευστικά γλυκό για όλες τις περιστάσεις, που θα σας εντυπωσιάσει με την
υπέροχη γεύση του και θα απολαύσετε με τους καλεσμένους σας. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο και λαχταριστό Cheesecake Ferrero Rocher.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα μπισκότα Oreo
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 750 γρ. μαλακό τυρί τύπου Philadelphia
  • 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35%
  • 4 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 3 κ.σ. ζεστό νερό
  • 6 τεμ. Ferrero Rocher θρυμματισμένα
  • Για την επικάλυψη /γαρνίρισμα:
  • 4 γεμάτες κ.σ. Nutella
  • 2-3 κ.σ. γάλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 8 τεμ. σοκολατάκια Ferrero Rocher ολόκληρα
  • τριμμένη σοκολάτα ή τριμμένα Ferrero Rocher

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίστε 2 φλ. μπισκότα όρεο σε σκόνη στο multi . Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά να ενσωματωθούν. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 24 εκ. με αποσπώμενο πάτο, ή στρώνετε λαδόκολλα σε ένα απλό ταψάκι, φροντίζοντας να εξέχει 2 εκ περιμετρικά. Βάζετε στη βάση του ταψιού το μείγμα όρεο και το πατάτε ώστε να πάει ισομερώς σε όλη τη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά να παγώσει. [Εναλλακτικά για τραγανό αποτέλεσμα, τραγανή και σταθερή κρούστα βάσης,  το ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λ. και το αφήνετε να κρυώσει].
  2. Για τη γέμιση: Βάζετε σε μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και το χτυπάτε καλά με το μίξερ χειρός μέχρι να  αναμειχθεί καλά το μείγμα. Διαλύετε τη ζελατίνη στο καυτό νερό. Μόλις κρυώσει ελαφρώς τη προσθέτετε στο μείγμα τυριού-ζάχαρης και ξαναχτυπάτε μέχρι να αφρατέψει.
  3. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί, τη προσθέτετε στο μείγμα τυριού και χτυπάτε για 2 λ. περίπου να ενσωματωθεί. Προσθέτετε και τα 6 ψιλοκομμένα σοκολατάκια Ferrero Rocher και ανακατεύετε με μια μαρίζ ή κουτάλα να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τη γέμιση πάνω από τη βάση, την ισιώνετε με μια μαρίζ και τοποθετείτε περιμετρικά τα 8 ολόκληρα σοκολατάκια έτσι ώστε τα μισά να είναι μέσα στο μείγμα και τα μισά έξω. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει για 6 ώρες περίπου.
  4. Για την επικάλυψη / γαρνίρισμα: Σε μπεν μαρί [ή σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά] βάζετε τη Nutella, τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια λεία, ρευστή σοκολατένια κρέμα. Αν χρειαστεί προσθέστε και άλλο γάλα για να γίνει ρευστή η κρέμα.
  5. Ξεφορμάρετε το παγωμένο πλέον γλυκό σε πιατέλα, το περιχύνετε με τη σοκολατένια κρέμα και γαρνίρετε με τη τριμμένη σε φλούδες σοκολάτα ή θρυμματισμένα Ferrero Rocher.