Cheesecake με κεράσια, μπισκοτένια βάση και γλάσο σοκολάτας

Cheesecake με κεράσια, μπισκοτένια βάση και γλάσο σοκολάτας

Ένα εξαιρετικό cheesecake με κερασάκια μαρασκίνο, μπισκοτένια βάση και υπέροχο γλάσο μαύρης σοκολάτας, περιχυμένο με λευκή λιωμένη σοκολάτα. Μια συνταγή για ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο γλύκισμα με έναν συνδυασμό γεύσεων που θα σας μείνει αξέχαστος.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη cookies σοκολάτας 
  • 6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • Για το cheesecake:
  • 880 μαλακό τυρί τύπου Μασκαρπόνε ή Philadelphia 
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 120 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη σε μπεν μαρί 
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 280 γρ. κερασάκια μαρασκίνο κομμένα στα 4
  • 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα ή φουντούκια ασπρισμένα, χοντροκομμένα
  • Για το γλάσο:
  • 90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. βούτυρο (τύπου βιτάμ)
  • 2 κ.γ. βούτυρο φρέσκο (1+1 χωριστά)
  • 20 γρ. λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενο πάτω με διάμετρο βάσης 25 εκ. Κατά προτίμηση στρώνετε στη βάση του και στα τοιχώματα χαρτί ψησίματος για να το ξεφορμάρετε πιο εύκολα. 
  2. Θρυμματίζετε στο μούλτι τα cookies σχεδόν σε σκόνη, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα στο έτοιμο ταψάκι και το στρώνετε, πιέζοντάς το ελαφρώς με το χέρια σας ή με την ανάποδη ενός κουταλιού, στη βάση του και στα τοιχώματα περιμετρικά σε ύψος 2,5 εκ. περίπου. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8 λ, το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Αφήνετε το φούρνο αναμμένο.
  3. Για το cheesecake: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι να έχετε ένα αφράτο, λείο μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ, φροντίζοντας να ενσωματώνονται καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχνετε τη λιωμένη σε μπεν μαρί, λευκή σοκολάτα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τα κερασάκια μαρασκίνο κομμένα στα 4 και τους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα ή φουντούκια) χοντροκομμένους και ανακατεύετε το μείγμα με σπάτουλα ή με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι πάνω από τη ψημένη βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα να κρυώσει καλά. Μετά το βάζετε στο ψυγείο, κατά προτίμηση για 1 ολόκληρο βράδυ για να κρυώσει και σφίξει καλά.
  6. Για το γλάσο σοκολάτας: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρας, μαζί με το βιτάμ και το 1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από το μπεν μαρί το ανακατεύετε για 2 λ και μετά περιχύνετε το cheesecake, φροντίζοντας να το απλώσετε καλά σε όλη την επιφάνεια και να τρέξει κάτω στα τοιχώματα περιμετρικά.
  7. Σε μικρό μπολ σε μπεν μαζί λιώνετε τη λευκή σοκολάτα μαζί με το δεύτερο κ.γ. φρέσκο βούτυρο και περιχύνετε πάνω από το σοκολατένιο γλάσο. Εναλλακτικά, αφήνετε τη λευκή σοκολάτα να μαλακώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου και με έναν αποφλοιωτή λαχανικών κόβετε μπούκλες και γαρνίρετε το cheesecake.

Διατροφικές πληροφορίες: Cheesecake κομμένο σε 12 κομμάτια: 1 κομμάτι ισούται με 405 θερμίδες, 25 γρ. λίπος (12 γρ. κορεσμένου λίπος), 113 mg χοληστερόλης, 266 mg νάτριο, 44 γρ. υδατάνθρακες , 1 γρ. ινών , 6 γρ. πρωτεΐνης.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake με κεράσια, μπισκοτένια βάση και γλάσο σοκολάτας