Χαλβάς σιμιγδαλένιος με άρωμα πορτοκαλιού

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με άρωμα πορτοκαλιού

Σιμιγδαλένιος χαλβάς νηστίσιμος με αμύγδαλα αρωματισμένος με ξύσμα πορτοκαλιού. Μια απλή και πανεύκολη συνταγή για ένα εξαιρετικό χαλβά με πλούσια γεύση. Απολαύστε τον!

Υλικά συνταγής

  • 100 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 200 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
  • 100 γρ. αμύγδαλο λευκό, ολόκληρο
  • 400 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
  • κανέλα σκόνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι, το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα, την τοποθετείτε σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς για 30-40 λ. Η διαδικασία αυτή κάνει τον χαλβά πολύ λευκό.
  2. Εν τω μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Μετά τα 30-40 λ αδειάζετε το σιρόπι πάνω στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι μέσα στην κατσαρόλα. Αυξάνετε ελαφρώς την ένταση της φωτιάς και ανακατεύετε συνεχώς έως ότου απορροφηθεί τελείως το σιρόπι και έχετε ένα σφιχτό μείγμα. 
  3. Μοιράζετε το μείγμα σε φόρμα αρεσκείας σας ή σε ατομικά φορμάκια και αφήνετε τον χαλβά σας να κρυώσει. Μετά τον ξεφορμάρετε και τον σερβίρετε πασπαλισμένο με κανέλα. Καλή σας απόλαυση!

Μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου από εδώ



Sintayes.gr,

Συνταγή: Χαλβάς σιμιγδαλένιος με άρωμα πορτοκαλιού