Χαλβάς με ινδοκάρυδο νηστίσιμος

Χαλβάς με ινδοκάρυδο νηστίσιμος

Αγιορείτικος χαλβάς με ινδοκάρυδο… Το τέλειο γλύκισμα για όλες τις ώρες…. Ο χαλβάς είναι το έδεσμα που… γνωρίζει μεγάλες δόξες ιδιαίτερα στα σαρακοστιανά τραπέζια και όχι άδικα, καθώς εκτός από την πλούσια γεύση του, η υψηλή θρεπτική του αξία είναι εκείνη που τον καθιστά τον «βασιλιά» αυτής της εποχής! Εδώ σας δίνουμε μια εξαιρετική συνταγή για έναν υπέροχο χαλβά με ινδοκάρυδο. Μια συνταγή που σίγουρα θα σας εκπλήξει ευχάριστα με την απλότητα της παρασκευής της και συγχρόνως την φανταστική γεύση του χαλβά που σας προτείνουμε ανεπιφύλαχτα να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 4 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 Βιτάμ, 125 γρ. (Μαργαρίνη soft νηστίσιμη “MINEΡΒΑ” Ή ΒΙΤΑΜ 100% ΦΥΤΙΚΟ)
  • 250 γρ. σιμιγδάλι χονδρό 
  • 150 γρ. ινδοκάρυδο
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη και το βιτάμ και τα αφήνετε να λιώσει το βούτυρο και πάρουν βράση. Μετά προσθέτετε σταδιακά το σιμιγδάλι, λίγο τη φορά ανακατεύοντας διαρκώς με κουτάλα, για να μην σβολιάσει, φροντίζοντας να ενσωματώνεται η κάθε προσθήκη πριν βάλετε την επόμενη.
  2. Μόλις πήξει ελαφρώς το μείγμα αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε στο μείγμα το μισό ινδοκάρυδο. Το ανακατεύετε πολύ καλά και το αδειάζετε αμέσως σε ένα ταψί. Ισιώνετε την επιφάνειά του, το πασπαλίζετε ομοιόμορφα με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο. 
  3. Όταν κρυώσει τελείως και σταθεροποιηθεί το κόβετε σε κομμάτια-μερίδες όποιου μεγέθους και σχήματος θέλετε και το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Προαιρετικά το διακοσμείτε με φέτες πορτοκαλιού κομμένες σε κομμάτια, όπως στη φωτογραφία, και καλή σας απόλαυση!

Πηγή