Χαλβαδοπιτάκια νηστίσιμα

Χαλβαδοπιτάκια νηστίσιμα

Χαλβαδοπιτάκια νηστίσιμα. Λαχταριστά πουγκάκια με ταχίνι και γέμιση χαλβά, για ένα υπέροχο γλύκισμα φτιαγμένο με τα χεράκια σας.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. κοσκινισμένο 
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/3 κ.γ αλάτι
  • 1 κουτάκι μπίρα [330 ml]
  • 2-4 κ.σ. ταχίνι
  • 500 γρ. χαλβάς [βανίλια ή κακάο ή ανάμεικτος]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το χαλβά σε 25 ίσα κομματάκια.
  2. Σε μια λεκάνη βάζετε το κοσκινισμένο αλεύρι. Κάνετε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε εκεί τη κανέλα και το αλάτι. Προσθέτετε τη μπίρα και λίγο από το ταχίνι. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια, μέχρι να υλικά να ενωθούν και να σχηματιστεί λίγο-λίγο μια ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτετε και το υπόλοιπο ταχίνι και ζυμώνετε, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή, λεία και εύπλαστη.
  3. Τη χωρίζετε σε 25 ίσα κομμάτια, που τα πλάθετε σε μπαλάκια. Σε μια επίπεδη και αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε κάθε μπαλάκι ζύμης με τον πλάστη σε δισκάκι με διάμετρο περίπου 10 εκ.
  4. Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζετε από ένα κομμάτι χαλβά και κλείνετε το δισκάκι, φέρνοντας τις άκρες προς τα κάνω, ώστε να φτιάξετε ένα πουγκί. Βρέχετε τις άκρες με λίγο νεράκι για να κολλήσουν.
  5. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Στρώνετε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί και βάζετε εκεί τα πουγκάκια. Τα ψήνετε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και τα σερβίρετε πασπαλίζοντάς τα [προαιρετικά] με λίγη ζάχαρη άχνη ή κανέλα ή και τα δύο.

duff-goldmans-deep-fried-pumpkin-pouches_recipe_1000x400_1417819950803

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χαλβαδοπιτάκια νηστίσιμα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.