Brownies αφράτο με τέλεια κρέμα ινδοκάρυδου

Brownies αφράτο με τέλεια κρέμα ινδοκάρυδου

Τα τέλεια αφράτα σοκολατένια brownies με επικάλυψη μια υπέροχης, γευστικότατης ζαχαρόκρεμας ινδοκάρυδου. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε τα τέλεια γευστικότατα brownies σε όλες τις περιστάσεις. 

Υλικά συνταγής

  • Για τα brownies: 
  • 115 γρ. βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 2 φλ. τσαγιού σταγόνες μαύρης κουβερτούρας
  • 3/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 3/4 φλ. τσαγιού λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας (προαιρετικά)
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο τριμμένο 
  • 1/2 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα ασπρισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια
  • Για τη κρέμα ινδοκάρυδου επικάλυψης:
  • 1 ½ φλ. τσαγιού τριμμένο ινδοκάρυδο [*]
  • 115 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας (προαιρετικά)
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 2-3 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα brownies: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Παίρνετε ένα πυρέξ μια διάσταση βάσης 33×23 εκ και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος, που να προεξέχει περιμετρικά 3 εκ. Αλείφετε το χαρτί ψησίματος ελαφρώς με βούτυρο.
  2. Κόβετε σε κομμάτια το βούτυρο, το τοποθετείτε σε μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ, προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει χωρίς να ακουμπά το μπολ με τα υλικά, ανακατεύοντας. Μόλις λιώσουν και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα την αποσύρετε από το μπεν μαρί. 
  3. Αφήνετε τη σοκολατένια κρέμα για 2 λ σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια τη μεταφέρετε στο κάδο του μίξερ και αρχίζετε να χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας σταδιακά τα 2 ειδών ζάχαρης μέσα. Μόλις ενσωματωθούν ρίχνετε τα αυγά, ένα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα φροντίζοντας να ενσωματώνονται το κάθε ένα μετά από κάθε προσθήκη. 
  4. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και καρύδας (προαιρετικά), το αλάτι και το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα, πάντα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνετε και το ινδοκάρυδο και χτυπάτε 1/2 λ. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  5. Στρώνετε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-45 λ ή μέχρι όταν βυθίσετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του brownies αυτή βγει στεγνή και καθαρή. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και το μεταφέρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει. Ξεφορμάρετε με το brownies και το αφήνετε στη σχάρα να κρυώσει εντελώς. 
  6. Για τη κρέμα ινδοκάρυδου επικάλυψης: Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το μαλακωμένο βούτυρο και τα εκχυλίσματα βανίλιας και καρύδας και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, για 1 λ περίπου ή μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε για 1 λ.
  7. Μετά αυξάνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο υψηλό και συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λ ή μέχρι να έχετε μια πολύ αφράτη. Προσθέτετε και το γάλα, 1 κ.σ. τη φορά, χτυπώντας μέχρι να ενσωματώνετε πριν ρίξετε την επόμενη κουταλιά. Θα προσθέσετε 2 ή 3 κουταλιές ανάλογα με την υφή της κρέμας, η οποία πρέπει να είναι κατάλληλη για εύκολη επάλειψη.
  8. Μεταφέρετε το κρύο brownies σε πιατέλα σερβιρίσματος. Απλώνετε ομοιόμορφα, με μια μαρίζ, από πάνω τη ζαχαρόκρεμα και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με το ινδοκάρυδο. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

[*] Προτείνουμε για την επικάλυψη ινδοκάρυδου,  να πάρετε φρέσκια καρύδα και να τη τρίψετε στο ψιλό του τρίφτη. Σε αυτή τη περίπτωση θα την απλώσετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και θα το ψήσετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 8-10 λ ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Brownies αφράτο με τέλεια κρέμα ινδοκάρυδου

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.