Brownie Μερέντας με επικάλυψη κρέμας τυριού

Brownie Μερέντας με επικάλυψη κρέμας τυριού

Ένα υπέροχο μπράουνι με πραλίνα φουντουκιού καλυμμένο με κρέμα τυριού στο φούρνο. Μια εύκολη συνταγή (που βρήκαμε εδώ) για ένα λαχταριστό γλύκισμα που αξίζει το κόπο να το δοκιμάσετε. 

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, κομμένη σε κομματάκια
  • 100 γρ. ανάλατο βούτυρο ψιλοκομμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 2/3 φλ. τσαγιού πραλίνα φουντουκιού (Μερέντα ή Νουτέλα)
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική 
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Για τη κρέμα τυριού:
  • 250 μαλακό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική 
  • 1 αυγό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε ένα ταψί με διάμετρο βάσης 20×30 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος το οποίο φροντίζετε να προεξέχει περιμετρικά κατά 3 εκ. περίπου, πάνω από τα τοιχώματα, για να το ξεφορμάρετε εύκολα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  2. Βάζετε τα κομματάκια σοκολάτας και βουτύρου σε μεγάλο μπολ μπεν μαρί και τα λιώνετε ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να λιώσουν και έχετε ένα λείο ρευστό μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε τη μερέντα και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.
  3. Ρίχνετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αναμιχθεί καλά. Τέλος προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνετε πλήρως και έχετε ένα λείο μείγμα. 
  4. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ, τα αναμιγνύετε και τα ρίχνετε σταδιακά, λίγο τη φορά, στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και το στρώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του ταψιού. Το αφήνετε στην άκρη.
  5. Για την επικάλυψη κρέμας τυριού: Τοποθετείτε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε και το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. 
  6. Απλώνετε, με ένα κουτάλι, τη κρέμα τυριού πάνω από το σοκολατένιο μείγμα στο ταψί. Με ένα πιρούνι στροβιλίζετε τα 2 μείγματα (μπράουνι και κρέμα τυριού) ώστε να δημιουργηθεί ένα “μαρμάρινο” αποτέλεσμα. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ ή μέχρι ένα σουβλάκι που θα βυθίσετε στο γλυκό σας, βγει καθαρό. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει μέσα στο ταψί και στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Brownie Μερέντας με επικάλυψη κρέμας τυριού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.