Brownie και ζύμη cookie με σταγόνες σοκολάτας

Brownie και ζύμη cookie με σταγόνες σοκολάτας

Υπέροχο γλύκισμα με βάση σοκολατένιο μπράουνις με σταγόνες σοκολάτας, καλυμμένο με ζύμη cookies με σταγόνες σοκολάτας σε έναν υπέροχο συνδυασμό για την απόλυτη γεύση που σίγουρα θα απογειωθεί με τη πρώτη μπουκιά. Μια συνταγή (από εδώ) που ανεπιφύλαχτα πρέπει να δοκιμάσετε. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση brownie:
  • 110 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. τσαγιού (230 γρ.) βούτυρο, λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη 
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες μαύρης κουβερτούρας 
  • Για τη ζύμη cookie: [*]
  • 3/4 φλ. τσαγιού (170 γρ.) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 3/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 3/4 φλ. τσαγιού λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας + 1 κ.γ. βούτυρο λιωμένο ή έτοιμο σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ με διάσταση βάσης 23×33 εκ. περίπου. Το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Για τη βάση brownie: Λιώνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή το φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. 
  3. Σε μεγάλο μπολ βάζετε το βούτυρο και τη καστανή ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται.
  4. Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα και το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. (Μη χτυπήσετε πολύ το μείγμα γιατί θα σκληρύνει το brownie). Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε με σπάτουλα να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-35 λ περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει καθαρή. Αφαιρείτε το πυρέξ από το φούρνο και αφήνετε το brownie στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
  6. Για τη ζύμη cookie: Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε το βούτυρο, τη καστανή και λευκή ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και σταδιακά, λίγο τη φορά, το αλεύρι και χτυπάτε να ενσωματωθεί. Τέλος προσθέτετε το 1 ½  φλ. σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. 
  7. Απλώνετε τη ζύμη cookie πάνω από το κρύο πλέον brownie, ισιώνετε την επιφάνειά του και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί πολύ καλά η ζύμη για να κόβετε εύκολα. 
  8. Πριν σερβίρετε κόβετε με κοφτερό μαχαίρι το γλυκό σας σε κομμάτια και το γαρνίρετε με σιρόπι σοκολάτας, έτοιμο εμπορίου, ή λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων τις σταγόνες σοκολάτας με το βούτυρο και γαρνίρετε το γλυκό σας. Το σερβίρετε και το απολαμβάνετε…

[*] Το στρώμα ζύμης cookie με τη δοσολογία που αναφέρετε πιο πάνω στη συνταγή είναι αρκετό λεπτό. Σας το προτείνουμε γιατί είναι αρκετά γλυκό. Αν παρ” όλα αυτά προτιμάτε πιο παχύ στρώμα ζύμης ακολουθείστε τη πιο κάτω δοσολογία: 

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι γεμάτο καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 3/4 φλιτζάνια + 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια σταγόνες σοκολάτας
  • σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα

Κόψτε το γλυκό σας σε μπουκίτσες και το σερβίρετε σε cupcakes θήκες

Chocolate-Chip-Cookie-Dough-Brownies-4

Κομμένο σε μεγάλες μερίδες

5454

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Brownie και ζύμη cookie με σταγόνες σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.