Αναρτήθηκε στις 03/07/2014 σε Ορεκτικά - Μεζέδες, Συνταγές
Μπρουσκέτες με τυρί και ντομάτα
Μια συνταγή που μοσχοβολάει Μεσόγειο. Ένας πανεύκολος μεζές για όλες τις ώρες για σας , τους αγαπημένους σας και… τους απρόσμενους επισκέπτες σας.
Υλικά συνταγής
- 10 φέτες ψωμί
- 3 μέτριες ντομάτες ή ντοματίνια
- 1/2 – 1 φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
- Ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες [προαιρετικά]
- 10 φέτες τυρί μοτσαρέλα ή άλλο της αρεσκείας σας
- Αλάτι και Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβετε σε ψιλά κομματάκια τις ντομάτες και τις αλατοπιπερώστε.
- Αλείφετε τις φέτες ψωμιού με λάδι και τοποθετήστε τες σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί, στο οποίο θα έχετε απλώσει αντικολλητικό χαρτί κουζίνας. Ψήστε τις στο φούρνο, μέχρι να φρυγανισθούν.
- Βγάλτε τις και τρίψτε πάνω σε κάθε πλευρά τη σκελίδα του σκόρδου [αν θα προτιμήσετε τη προσθήκη σκόρδου].
- Σκεπάζετε το φρυγανισμένο ψωμί με τη ψιλοκομμένη ντομάτα και προσθέτετε το βασιλικό. Στη συνέχεια βάλτε από μία φέτα μοτσαρέλα στην κάθε μια και μετά ξανά στο φούρνο, για ακόμα 5΄περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρετε αμέσως για να μη κρυώσει το τυρί, διακοσμώντας με φύλλα βασιλικού και ελιές.
Μπορείτε να προσθέσετε ζαμπόν ή μπέϊκον.
03/07/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μπρουσκέτες με τυρί και ντομάτα