Μπρουσκέτες μελιτζάνας

Μπρουσκέτες μελιτζάνας

Μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή για Μπρουσκέτες μελιτζάνας με προσούτο, τυρί και παντζάρια. Μια ευφάνταστη και πολύ νόστιμη σαλάτα για ορεκτικό ή συνοδευτικό που θα εντυπωσιάσει οπτικά και γευστικά τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη κατά μήκος σε φέτες 1 εκ. περίπου
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • 250 γρ. βρασμένα παντζάρια κονσέρβας
  • 100 γρ. προσούτο κομμένο στη μέση κάθετα
  • 150 γρ. τυρί φέτα ή ανθότυρο 
  • 1 1/2 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγα μικρά φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τη μελιτζάνα σε φέτες. Πασπαλίζετε τις φέτες με χοντρό αλάτι και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 20 λ τουλάχιστον να “ιδρώσουν” και ξεπικρίσουν. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  2. Μόλις ξεπικρίσουν οι μελιτζάνες, τις ξεπλένετε με πολλά νερά και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις αλατίζετε ελαφρώς και τις βουρτσίζετε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές. Τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 3-4 λ από κάθε πλευρά ή  μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
  3. Αν σερβίρετε τις μελιτζάνες ως σαλάτα αφήστε τες να κρυώσουν. Αν τις σερβίρετε ζεστές ως ορεκτικό, κόβετε τα παντζάρια σε κομμάτια, τα ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμμάτων και τα στρώνετε πάνω από τις μελιτζάνες.
  4. Θρυμματίζετε με πιρούνι το τυρί μαζί με τον άνηθο. Προσθέτετε πάνω από τα παντζάρια τις φέτες προσούτο και με ένα κουταλάκι το τυρί. Ραντίζετε με ελαιόλαδο και ξίδι βαλσαμικό και πασπαλίζετε με φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού ή μέντας ή άλλο βότανα αρεσκείας σας.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπρουσκέτες μελιτζάνας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.