Μπριζόλες με σάλτσα ντομάτας, μανιταριών

Μπριζόλες με σάλτσα ντομάτας, μανιταριών

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, που μεταμορφώνει μια απλή μπριζόλα σε ένα νόστιμο, πλήρες γεύμα, για όλη την οικογένεια. Συνοδέψτε το με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ ή ρύζι και απολαύστε ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα ή δείπνο.

Υλικά συνταγής

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες με κόκκαλο 120 γρ. περίπου η μια
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη 
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού ντομάτες φρέσκες σε μικρά κυβάκια ή ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. τσαγιού άσπρο κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού 
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 κ.σ. φύλλα φρέσκου μαϊντανού ψιλοκομμένα για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφαιρείτε τυχόν λίπος από τις μπριζόλες σας και τις αλατοπιπερώνετε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τη μαργαρίνη και τηγανίζετε τις μπριζόλες σας και από τις δύο πλευρές σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, για όσο χρόνο επιθυμείτε ανάλογα με το πόσο καλοψημένες τις θέλετε. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε γκριλιέρα.
  2. Εν τω μεταξύ σε άλλο μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε τις φέτες μανιταριών, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Σβήνετε με το κρασί και μόλις αναπνεύσει το αλκοόλ, ρίχνετε το πελτέ με τη ζάχαρη, ανακατεύετε και προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ και το ζωμό βοδινού.
  3. Αλατοπιπερώνετε τη σάλτσα και μόλις πάρει βράση σκεπάζετε το τηγάνι κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει για 4-5 λ. Μετά ξεσκεπάζετε το τηγάνι, ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το βράσιμο με ξεσκέπαστο το τηγάνι για άλλα 5 λ ή μέχρι να σωθούν τα υγρά και μείνει η σάλτσα με το λαδάκι της. Σερβίρετε τις μπριζόλες, τη περιχύνετε με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Photo:www.zmenu.com



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπριζόλες με σάλτσα ντομάτας, μανιταριών