You cannot copy content of this page
Μπριζόλες μοσχαρίσιες με σάλτσα τυριού, μουστάρδας, μανιταριών

Μπριζόλες μοσχαρίσιες με σάλτσα τυριού, μουστάρδας, μανιταριών

Μια εύκολη συνταγή για υπέροχες μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα τυριού, μουστάρδας, μανιταριών. Συνοδέψτε με πουρέ, ή τηγανιτές πατάτες ή άγριο ρύζι και απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • 6 κ.σ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή Μασκαρπόνε
  • 3/4 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι το άσπρο και το μισό πράσινο μέρος ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα θυμάρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις ψήνετε στο φούρνο ή σε γκριλιέρα, σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λ περίπου από κάθε πλευρά ή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας [λιγότερο ή περισσότερο ψημένες].
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  3. Διαλύετε το ζωμό κότας σε 1/2 φλ. ζεστό νερό, τον προσθέτετε στο τηγάνι, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 3 λ περίπου. Προσθέτετε το γάλα, τη μουστάρδα, το θυμάρι αλατοπιπερώνετε και μόλις πάρει βράση προσθέτετε το τυρί κρέμα, ανακατεύετε για 2 λ ακόμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  4. Μόλις πήξει η σάλτσα, σερβίρετε τις μπριζόλες και τις περιχύνετε με τη σάλτσα. Συνοδεύετε με πουρέ, ή πατάτες τηγανιτές ή με άγριο ρύζι.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπριζόλες μοσχαρίσιες με σάλτσα τυριού, μουστάρδας, μανιταριών

 

Ένα Σχόλιο

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.