Αναρτήθηκε στις 03/03/2016 σε Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Μπριζόλες μοσχαρίσιες με σάλτσα τυριού, μουστάρδας, μανιταριών
Μια εύκολη συνταγή για υπέροχες μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα τυριού, μουστάρδας, μανιταριών. Συνοδέψτε με πουρέ, ή τηγανιτές πατάτες ή άγριο ρύζι και απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο.
Υλικά συνταγής
- 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
- 6 κ.σ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή Μασκαρπόνε
- 3/4 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
- 1 κύβο κότας
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
- 1 μικρό κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι το άσπρο και το μισό πράσινο μέρος ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα θυμάρι
- 2 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις ψήνετε στο φούρνο ή σε γκριλιέρα, σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λ περίπου από κάθε πλευρά ή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας [λιγότερο ή περισσότερο ψημένες].
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Διαλύετε το ζωμό κότας σε 1/2 φλ. ζεστό νερό, τον προσθέτετε στο τηγάνι, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 3 λ περίπου. Προσθέτετε το γάλα, τη μουστάρδα, το θυμάρι αλατοπιπερώνετε και μόλις πάρει βράση προσθέτετε το τυρί κρέμα, ανακατεύετε για 2 λ ακόμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Μόλις πήξει η σάλτσα, σερβίρετε τις μπριζόλες και τις περιχύνετε με τη σάλτσα. Συνοδεύετε με πουρέ, ή πατάτες τηγανιτές ή με άγριο ρύζι.
03/03/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μπριζόλες μοσχαρίσιες με σάλτσα τυριού, μουστάρδας, μανιταριών