Μπριζόλες μοσχαρίσιες με σάλτσα τυριού, μουστάρδας, μανιταριών

Μπριζόλες μοσχαρίσιες με σάλτσα τυριού, μουστάρδας, μανιταριών

Μια εύκολη συνταγή για υπέροχες μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα τυριού, μουστάρδας, μανιταριών. Συνοδέψτε με πουρέ, ή τηγανιτές πατάτες ή άγριο ρύζι και απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • 6 κ.σ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή Μασκαρπόνε
  • 3/4 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι το άσπρο και το μισό πράσινο μέρος ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα θυμάρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις ψήνετε στο φούρνο ή σε γκριλιέρα, σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λ περίπου από κάθε πλευρά ή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας [λιγότερο ή περισσότερο ψημένες].
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  3. Διαλύετε το ζωμό κότας σε 1/2 φλ. ζεστό νερό, τον προσθέτετε στο τηγάνι, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 3 λ περίπου. Προσθέτετε το γάλα, τη μουστάρδα, το θυμάρι αλατοπιπερώνετε και μόλις πάρει βράση προσθέτετε το τυρί κρέμα, ανακατεύετε για 2 λ ακόμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  4. Μόλις πήξει η σάλτσα, σερβίρετε τις μπριζόλες και τις περιχύνετε με τη σάλτσα. Συνοδεύετε με πουρέ, ή πατάτες τηγανιτές ή με άγριο ρύζι.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπριζόλες μοσχαρίσιες με σάλτσα τυριού, μουστάρδας, μανιταριών