Μπριάμ με μαριναρισμένη παντσέτα και μοτσαρέλα στο φούρνο

Μπριάμ με μαριναρισμένη παντσέτα και μοτσαρέλα στο φούρνο

Μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο. Πεντανόστιμο μπριάμ λαχανικών με μαριναρισμένη παντσέτα γαρνιρισμένη με τυρί για το καθημερινό, οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας. 

Υλικά συνταγής

  • Για το μπριάμ λαχανικών :
  • 4 μελιτζάνες τσακώνικες 
  • 4 πιπεριές, 2 πράσινες + 2 κόκκινες
  • 4 κολοκυθάκια με τους ανθούς τους
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 1/3 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας  + 1 φλ. τσαγιού νερό
  • αλάτι πιπέρι
  • 6 φέτες παντσέτα χοιρινή κατά προτίμηση χωρίς κόκκαλο
  • 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • Για τη μαρινάδα:
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λεμονιού το χυμό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη μαρινάδα: Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και τα ανακατεύετε καλά. Βουτάτε όλα τα κομμάτια παντσέτας μέσα στη μαρινάδα, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά απ” όλες τις μεριές. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο να μαριναρισθεί όσο περισσότερο μπορείτε για να “πιεί” τα αρώματα και τη γεύση των υλικών. 
  2. Για το μπριάμ λαχανικών: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε καλά τα λαχανικά και τα κόβετε σε φέτες 1 εκ. περίπου. Φροντίζετε να είναι όλα ιδίου πάχους για να ψηθούν ομοιόμορφα. 
  3. Στρώνετε σε πυρέξ τα λαχανικά πλαγιαστά, το ένα να ακουμπά την άκρη του προηγούμενου, εναλλάξ, για να έχετε εναλλαγή χρωμάτων, γεύσεων και αρωμάτων. Αλέθετε στο μπλέντερ το σκόρδο, το πελτέ και το ελαιόλαδο και περιχύνετε τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε τα λαχανικά, τα πασπαλίζετε με τα μυρωδικά και τα περιχύνετε με 1 φλ. τσαγιού νερό.
  4. Στρώνετε πάνω από το μπριάμ τα κομμάτια της μαριναρισμένης παντσέτας μαζί με τη μαρινάδα η οποία θα στάξει στα λαχανικά και θα δώσει μια ιδιαίτερη γεύση καθώς θα ψήνεται.
  5. Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ. Ξεσκεπάζετε από το αλουμινόχαρτο πασπαλίζετε με τη τριμμένη μοτσαρέλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-15 λ ακόμα. Βγάζετε το πυρέξ από το φούρνο και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Photo

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπριάμ με μαριναρισμένη παντσέτα και μοτσαρέλα στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.