Μπράουνις υγρό με πραλίνα φουντουκιού, παγωτό και σιρόπι σοκολάτας

Μπράουνις υγρό με πραλίνα φουντουκιού, παγωτό και σιρόπι σοκολάτας

Ένα υπέροχο, ζουμερό υγρό και αφράτο μπράουνις με πραλίνα φουντουκιού, σερβιρισμένο με παγωτό περιχυμένο με ζεστό σιρόπι σοκολάτας… Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;;;; Μια πανεύκολη συνταγή για να απολαύσετε το τέλειο, αγαπημένο μικρών και μεγάλων, σοκολατένιο γλύκισμα. Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ φλ. τσαγιού πραλίνα φουντουκιού (μερέντα, νουτέλα ή άλλη επιλογής σας)
  • 110 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για το άλειμμα ταψιού
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο + επιπλέον για αλεύρωμα ταψιού
  • Για το ζεστό σιρόπι σοκολάτας:
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα που λιώνει εύκολα, ψιλοκομμένη 
  • παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 ή 22 εκ. Το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Βάζετε σε μπεν μαρί 14 κ.σ. από τη μερέντα και τη λιώνετε, σε νερό που σιγοβράζει χωρίς να ακουμπά το μπολ με τη μερέντα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθεί πλήρως. Το αποσύρετε από το μπεν μαρί. 
  3. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε πολύ καλά με σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το μείγμα μερέντας συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  4. Τέλος προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύετε και μόλις να ομογενοποιηθεί το μείγμα, το ρίχνετε στο βουτυρωμένο-αλευρωμένο ταψί και ισιώνετε την επιφάνειά του. Παίρνετε την υπόλοιπη μερέντα και ρίχνετε 1 κ.γ. τη φορά σε διάφορα σημεία πάνω από το μείγμα και το αφήνετε να βυθιστεί ελαφρώς μέσα στο μείγμα. 
  5. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί και σταθεροποιηθεί η επιφάνειά του αλλά στο κέντρο του να είναι ακόμα υγρό. 
  6. Για το ζεστό σιρόπι σοκολάτας: Λίγο πριν σερβίρετε, σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνετε τα κομματάκια σοκολάτας σε μπεν μαρί. Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος χωρίς να την αφήσετε να πάρει βράση.
  7. Μόλις λιώσει καλά η σοκολάτα, την αποσύρετε από το μπεν μαρί και προσθέτετε λίγη τη φορά τη ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας διαρκώς με ένα κουτάλι. Προσθέτετε σταδιακά τη κρέμα γάλακτος για να γίνει όσο αραιό και ρευστό προτιμάτε το σιρόπι σας, φροντίζοντας να μην είναι πολύ αραιό για να “στέκεται”.
  8. Σημείωση: Όσο σιρόπι μείνει το διατηρείτε στο ψυγείο και το ξαναζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά για να γίνει πάλι ρευστό πριν το σερβίρετε. Αν χρειαστεί για να το αραιώσετε προσθέστε 1-2 κ.σ. γάλα. 
  9. Για το σερβίρισμα: Κόβετε το μπράουνις σε κομμάτια, προσθέτετε πάνω από κάθε κομμάτι 1 σκουπ παγωτό και το περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι σοκολάτας. Απολαύστε το!



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπράουνις υγρό με πραλίνα φουντουκιού, παγωτό και σιρόπι σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.