Μπράουνις σοκολάτας με αμύγδαλα

Μπράουνις σοκολάτας με αμύγδαλα

Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα μπράουνις με πλούσια γεύση σοκολάτας και αμύγδαλα. Απολαύστε τα με το καφέ ή το τσάι σας και με το γάλα τους οι μικροί μας φίλοι. 

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον λιωμένο για άλειμμα ταψιού
  • 150 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη 
  • 150 γρ.  ασπρισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 270 γρ. (1 1/4 φλ.) ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • 60 ml (1/4 φλ.) golden syrup [*]
  • 30 γρ. (1/4 φλ.) σκόνη κακάο
  • 75 γρ. (1/2 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 55 γρ. (1/2 φλ.) σκόνη αμυγδάλου [**]
  • 125 γρ. (1/2 φλ.) ξινόκρεμα Αριάνι [***]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο βάσης 20×30 εκ. και το στρώνετε με λαδόκολλα στη βάση και τα τοιχώματά του. 
  2. Σε μια κατσαρολίτσα, λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Το αφαιρείτε από τη φωτιά προσθέτετε τα κομματάκια κουβερτούρας και ανακατεύετε με μεταλλικό κουτάλι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το μεταφέρετε σε μπολ και το αφήνετε να χλιαρίνει καλά. 
  3. Απλώνετε τα ασπρισμένα, χοντροκομμένα, αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 4-5 λ περίπου μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρώς. Τα αφαιρείτε από το φούρνο και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. 
  4. Ρίχνετε στο μπολ με το λιωμένο μείγμα σοκολάτας το αυγό, τη ζάχαρη, το golden syrup ανακατεύοντας ελαφρώς μέχρι να ενσωματωθούν. Κοσκινίζετε μέσα στο μπολ τη σκόνη κακάου και το αλεύρι, προσθέτετε την αμυγδαλόσκονη και τη ξινόκρεμα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  5. Ρίχνετε στο μείγμα τα μισά καβουρδισμένα αμύγδαλα, ανακατεύετε να ενσωματωθούν και αδειάζετε το μείγμα στο βουτυρωμένο πυρέξ. Ισιώνετε την επιφάνεια και πασπαλίζετε από πάνω τα υπόλοιπα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
  6. Ψήνετε το μπράουνις στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ ή μέχρι ένα καλαμάκι που βυθίσετε στο κέντρο του μπράουνις βγει με ένα ελαφρώς κολλώδες μείγμα πάνω του. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε για 7-10 λ να μισοκρυώσει. Στη συνέχεια το κόβετε σε 12 κομμάτια και σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό αρεσκείας σας. 

[*] Golden syrup θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρύ, αραιό μέλι. 

[**] Αμύγδαλο σε σκόνη πωλούνται σε όλα με μεγάλα Σούπερ Μάρκετ αλλά και σε καταστήματα με ξηρούς καρπούς. Αν δεν σας είναι εύκολο να το προμηθευτείτε τότε παίρνετε ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα που πρέπει να είναι στεγνή και ξερή (μην τα βράσετε για να βγάλετε τη φλούδα και τα πολτοποιήσετε αμέσως, νωπά διότι αντί για σκόνη θα έχετε μια πηχτή ζύμη) και τη πολτοποιείτε σε σκόνη στο μούλτι. 

[***]  Η Ξινόκρεμα πωλείται σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ Ξινόκρεμα -Αριάνι- ή ως crème fraîche ή sour cream. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε εύκολα, μόνοι σας ξινόκρεμα, από τη προηγούμενη ημέρα ως εξής: Από την προηγουμένη τοποθετείτε 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά σε ένα μπολ και προσθέτετε το χυμό από 1 1/2 λεμόνι. Ανακατεύετε καλά και βλέπετε ότι η κρέμα πήζει αμέσως. Σκεπάζετε με μια χαρτοπετσέτα και αφήνετε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, για 1 βράδυ. Την επομένη είναι έτοιμη να φτιάξετε το γλυκό σας.

xiiii

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπράουνις σοκολάτας με αμύγδαλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα