Μπράουνις με γκανάς σοκολάτας και πολύχρωμες καραμελίτσες

Μπράουνις με γκανάς σοκολάτας και πολύχρωμες καραμελίτσες

Εύκολο, λαχταριστό μπράουνις, καλυμμένο με γκανάς σοκολάτας, γαρνιρισμένο με πολύχρωμες καραμελίτσες M&M ή Smarties για τα μικρά και … μεγάλα παιδιά. Μια συνταγή για μια οπτική και γευστική πανδαισία που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει και θα εντυπωσιάσετε αυτούς που θα κεράσετε.

Υλικά συνταγής

  • Για το μπράουνις:
  • 115 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  • 100 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 90 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 85 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για τη γκανάς σοκολάτας:
  • 220 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας ή κουβερτούρα σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 120 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • Για γαρνίρισμα:
  • 200 γρ. πολύχρωμες καραμέλες smarties ή M&M

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Βουτυρώνετε και στρώνετε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ. με χαρτί ψησίματος το οποίο φροντίζετε να προεξέχει περιμετρικά 2 εκ. από τα τοιχώματα για να το ξεφορμάρετε εύκολα. Το αφήνετε στην άκρη.
  2. Για το μπράουνις: Λιώνετε, σε μεγάλο μπολ, σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε στο μπολ τα 2 είδη ζάχαρης και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε τα αυγά, ένα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη. Κοσκινίζετε το αλεύρι πάνω από το μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα λείο ομογενοποιημένο μείγμα. 
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί ανάλογα με το φούρνο σας. Το μπράουνις όταν θα είναι έτοιμο θα πρέπει να έχει μια “ραγισμένη” κορυφή και να ταλαντεύετε στη μέση. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη, μέσα στο ταψί, να κρυώσει εντελώς.
  5. Για τη γκανάζ σοκολάτας: Τοποθετείτε τα κομματάκια ή σταγόνες κουβερτούρας σε ένα πυρίμαχο μπολ. Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις αρχίζει να παίρνει βράση την αφαιρείτε από τη φωτιά, τη ρίχνετε αμέσως μέσα στο μπολ με τα κομματάκια σοκολάτας και την αφήνετε για 3-4 λ. Στη συνέχεια ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφήνετε στην άκρη για λίγα λεπτά να κρυώσει.
  6. Για γαρνίρισμα: Στη συνέχεια ρίχνετε τη γκανάς πάνω από το κρύο πλέον μπράουνις, την απλώνετε ομοιόμορφα στην επιφάνεια και από πάνω στρώνετε τις πολύχρωμες καραμελίτσες. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα μέχρι να σφίξει η γκανάζ. 20 λ πριν σερβίρετε το βγάζετε από το ψυγείο, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.  

υυυ

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπράουνις με γκανάς σοκολάτας και πολύχρωμες καραμελίτσες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.