Μπράουνις με μπύρα καλυμμένο με βουτυρόκρεμα

Μπράουνις με μπύρα καλυμμένο με βουτυρόκρεμα

Ένα υπέροχο μπράουνις με μπύρα… Πλούσια σοκολατένια γεύση, τέλεια υφή, ανεπανάληπτη γεύση. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα ένα μπράουνις καλυμμένο με βουτυρόκρεμα, για όλες τις περιστάσεις που θα σας μείνει αξέχαστη. 

Υλικά συνταγής

  • Για το μπράουνις:
  • 1 φλ. τσαγιού μπύρα μαύρη
  • 115 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. τσαγιού + 1 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 1 φλ. τσαγιού + 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 55 σταγόνες μαύρης σοκολάτας ή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Για την επικάλυψη:
  • 6 κ.σ. βούτυρο (90 γρ.), καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το μπράουνις: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς και καλύπτετε με λαδόκολλα τη βάση και τα τοιχώματα ενός ταψιού με διάσταση βάσης 23×13 εκ. περίπου και το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Αρχικά, συμπυκνώνετε τη μπύρα ως εξής: Βάζετε τη μπύρα σε μια μικρή κατσαρολίτσα και τη βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λ περίπου μέχρι να μειωθεί σε ποσότητα 1/3 φλ. τσαγιού (δηλ. 5 κ.σ.), παρακολουθώντας τη συχνά για να μην τη βράσετε πιο πολύ και πυκνωθεί περισσότερο. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. 
  3. Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ βάζετε το βούτυρο, τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη και τις σταγόνες ή κομματάκια σοκολάτας και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λ περίπου ανακατεύοντας ανά 20 δευτερόλεπτα.
  4. Αφαιρείτε το μείγμα από τη φωτιά, το αφήνετε στην άκρη για για 1-2 λ να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέτετε 4 κ.σ. από τη συμπυκνωμένη μπύρα, το ασπράδι αυγού, τη βανίλια και το αλάτι και τα αναμιγνύετε καλά με σύρμα. Προσθέτετε και το αλεύρι, το μπέικιν και συνεχίζετε το χτύπημα με το σύρμα (αν χρησιμοποιήσετε το μίξερ θα το βάλετε σε χαμηλή ταχύτητα) μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. 
  5. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά της και ψήνετε το μπράουνις στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ ή μέχρι μια στεγνή οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του μπράουνις βγει με υγρά ψίχουλα μόνο κολλημένα σε αυτή. Αφαιρείτε το μπράουνις από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
  6. Για την επικάλυψη: Όταν κρυώσει καλά το μπράουνις φτιάχνετε τη βουτυρόκρεμα επικάλυψης: Σε ένα μπολ βάζετε το μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε και την υπόλοιπη 1 κ.σ. συμπυκνωμένης μπύρας και συνεχίζετε το χτύπημα να ομογενοποιηθεί η βουτυρόκρεμα. Την απλώνετε πάνω στο κρύο μπράουνις, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και σερβίρετε. 

Βουτυρόκρεμα με τη προσθήκη της μπύρας34σ



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπράουνις με μπύρα καλυμμένο με βουτυρόκρεμα