Βουτυρόκρεμα λεμονιού πανεύκολη

Βουτυρόκρεμα λεμονιού πανεύκολη

Μια πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη βουτυρόκρεμα λεμονιού, με 4 μόνο υλικά, έτοιμη σε 20 λ για να τη χρησιμοποιήσετε στις τάρτες και τα γλυκά σας,  ή για να αλείψτε το ψωμί σας αντί για μέλι ή μαρμελάδα, ή για γέμιση στα μπισκότα σας, για ένα αφράτο αποτέλεσμα με ιδιαίτερη, υπέροχη γεύση.

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ. Προσθέτετε και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
  2. Ρίχνετε το μείγμα σε μια κατσαρολίτσα και το σιγοβράζετε, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει. Όσο κρυώνει τόσο θα πήζει. 

Σημείωση: Αν φτιάξετε μεγάλη ποσότητα και δεν τη χρησιμοποιήσετε άμεσα, τοποθετείστε τη σε αποστηρωμένα βάζα και διατηρήστε τη στο ψυγείο για 1-1 1/2 μήνα. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Βουτυρόκρεμα λεμονιού πανεύκολη

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.