Μπουτάκια κοτόπουλου με ξύδι, κρασί και σάλτσα μοσχοκάρυδου

Μπουτάκια κοτόπουλου με ξύδι, κρασί και σάλτσα μοσχοκάρυδου

Ποδαράκια κοτόπουλου με υπέροχο πανάλαφρη σάλτσα μοσχοκάρυδου. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο και ελαφρύ φαγητό που σίγουρα θα σας γοητεύσει η γεύση του και θα βάλετε στο εβδομαδιαίο μενού σας…

Υλικά συνταγής

  • 8 ποδαράκια κοτόπουλου ή 4 μπούτια [με το καπάκι τους]
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 150 γρ. μανιτάρια σε φέτες [ή μικρά ολόκληρα]
  • 1/2 ποτηριού κρασιού ξύδι
  • 3/4 ποτηριού κρασιού κρασί λευκό
  • Αλεύρι [για το αλεύρωμα]
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο [αυξομειώστε τη δόση σύμφωνα με τη προτίμησή σας]
  • 1 κρέμα γάλακτος μεγάλη *

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλευρώνετε καλά το κοτόπουλο  και το σωτάρετε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσει και θωρακισθεί. Το βγάζετε από το τηγάνι και το αφήνετε σε ένα πιάτο πάνω σε χαρτί κουζίνας.
  2. Σε μια κατσαρόλα σε ζεστό λάδι βάζετε το σκόρδο κομμένο σε 2-3 φέτες το καθένα και μόλις σωταρισθεί ελαφρώς χωρίς να μαυρίσει ρίχνετε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.
  3. Ανακατεύετε μέχρι να σωταριστούν και τα μανιτάρια για 2-3΄, ρίχνετε το κρασί και το ξύδι,  αφήνετε να «αναπνεύσει»και μετά ρίχνετε αλάτι, πιπέρι,  μοσχοκάρυδο και νερό. Κλείνετε τη κατσαρόλα και βράζετε έως ότου γίνει το κοτόπουλο.
  4. Όταν είναι έτοιμο ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και αφήνετε άλλα 2-3 λεπτά να πάρει βράση και να έχετε μια πηχτή κρεμώδη σάλτσα. Σερβίρετε με μακαρόνια, ή πατάτες τηγανιτές ή υπέροχο πιλάφι με μπασμάτι έτοιμο σε 10΄ [βλέπε συνταγή εδώ].

 

* Αν δεν σας αρέσει η κρέμα γάλακτος χρησιμοποιήστε γιαούρτι. Η σάλτσα γίνετε πιο δροσερή, λίγο όξινη αλλά εξ΄ίσου νόστιμη.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλου με ξύδι, κρασί και σάλτσα μοσχοκάρυδου

 

Ένα Σχόλιο

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.