
Μπουτάκια κοτόπουλου με ξύδι, κρασί και σάλτσα μοσχοκάρυδου
Ποδαράκια κοτόπουλου με υπέροχο πανάλαφρη σάλτσα μοσχοκάρυδου. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο και ελαφρύ φαγητό που σίγουρα θα σας γοητεύσει η γεύση του και θα βάλετε στο εβδομαδιαίο μενού σας…
Υλικά συνταγής
- 8 ποδαράκια κοτόπουλου ή 4 μπούτια [με το καπάκι τους]
- 2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
- 150 γρ. μανιτάρια σε φέτες [ή μικρά ολόκληρα]
- 1/2 ποτηριού κρασιού ξύδι
- 3/4 ποτηριού κρασιού κρασί λευκό
- Αλεύρι [για το αλεύρωμα]
- ελαιόλαδο
- Αλάτι – Πιπέρι
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο [αυξομειώστε τη δόση σύμφωνα με τη προτίμησή σας]
- 1 κρέμα γάλακτος μεγάλη *
Εκτέλεση συνταγής
- Αλευρώνετε καλά το κοτόπουλο και το σωτάρετε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσει και θωρακισθεί. Το βγάζετε από το τηγάνι και το αφήνετε σε ένα πιάτο πάνω σε χαρτί κουζίνας.
- Σε μια κατσαρόλα σε ζεστό λάδι βάζετε το σκόρδο κομμένο σε 2-3 φέτες το καθένα και μόλις σωταρισθεί ελαφρώς χωρίς να μαυρίσει ρίχνετε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.
- Ανακατεύετε μέχρι να σωταριστούν και τα μανιτάρια για 2-3΄, ρίχνετε το κρασί και το ξύδι, αφήνετε να «αναπνεύσει»και μετά ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και νερό. Κλείνετε τη κατσαρόλα και βράζετε έως ότου γίνει το κοτόπουλο.
- Όταν είναι έτοιμο ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και αφήνετε άλλα 2-3 λεπτά να πάρει βράση και να έχετε μια πηχτή κρεμώδη σάλτσα. Σερβίρετε με μακαρόνια, ή πατάτες τηγανιτές ή υπέροχο πιλάφι με μπασμάτι έτοιμο σε 10΄ [βλέπε συνταγή εδώ].
* Αν δεν σας αρέσει η κρέμα γάλακτος χρησιμοποιήστε γιαούρτι. Η σάλτσα γίνετε πιο δροσερή, λίγο όξινη αλλά εξ΄ίσου νόστιμη.
Sintayes.gr,