Μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας

Μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας

Μπουτάκια κοτόπουλου με πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας. Μια εύκολη συνταγή για ένα παραδοσιακό, πατροπαράδοτο στο Ελληνικό τραπέζι φαγητό, αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους, ιδανικό για το καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι. Συνοδέψτε το με συνοδευτικό επιλογής σας και απολαύστε ένα εύκολο στη παρασκευή του νόστιμο και υγιεινό πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 1/ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 6 μπούτια κοτόπουλου ολόκληρα, κομμένα στα 2, μπουτάκια και επάνω μέρος του μηρού χωριστά
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κ.γ. σπόρους κύμινο
  • 1-2 κ.γ. νιφάδες τσίλι
  • 2-3 κ.σ. τριμμένο τζίνζερ (προαιρετικά)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο κάθετα στη μέση και μετά σε φέτες
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση κατά μήκος
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κουτιά αποφλοιωμένες ολόκληρες ντομάτες (400 γρ. μια) κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 3-4 καρφάκια γαρίφαλο
  • 2 στικ κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι πιπέρι 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τα ολόκληρα μπούτια στα 2, μπουτάκια και το επάνω μέρος του μηρού και τα αλατοπιπερώνετε καλά. Σε μεγάλη, φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μπουτάκια κοτόπουλου, σε δόσεις, για 3-4 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν καλά απ” όλες τις πλευρές. Αφαιρείτε με λαβίδα το κοτόπουλο σε πιατέλα. 
  2. Ρίχνετε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε του σπόρους κύμινου και τις νιφάδες τσίλι και τα ανακατεύετε πολύ γρήγορα για 10-15 δευτερόλεπτα να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1-2 λ. 
  3. Ρίχνετε το πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη και ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα τρίβοντας το πελτέ στη βάση της κατσαρόλας. Προσθέτετε τις ντομάτες χοντροκομμένες με τους χυμούς τους, το γαρίφαλο, τη κανέλα και τη δάφνη και τα βράζετε στη δυνατή φωτιά για 10 λ. 
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε 1/2 φλ. τσαγιού βραστό νερό, μεταφέρετε πάλι το κοτόπουλο στη κατσαρόλα μέσα στη σάλτσα, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 35-40 λ ή μέχρι βράσει μέχρι μέσα το κοτόπουλο και μείνει η σάλτσα με το λαδάκι της. Φροντίζετε να ελέγχετε τη ποσότητα του νερού και να προσθέτετε, αν απαιτείται, 1/2 φλ. βραστό νερό τη φορά. 
  5. Όταν το φαγητό σας είναι έτοιμο, πετάτε τα φύλλα δάφνης, τα στικ κανέλλας και αν είναι εφικτό και τα καρφάκια γαρίφαλου και σερβίρετε το φαγητό σας με συνοδευτικό επιλογής σας, όπως ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες.

Βασική ιδέα και φωτό από εδώ

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα