Αναρτήθηκε στις 08/12/2016 σε Κοτόπουλο / Πουλερικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Μπουτάκια κοτόπουλου με πάπρικα και λεμόνι στο φούρνο
Λεμονάτα μπουτάκια κοτόπουλου με πάπρικα στο φούρνο. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα απλό, πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι. Συνοδέψτε το με λευκό μακρύκοκκο ρύζι πιλάφι ή με πουρέ και … καλή σας όρεξη!!!
Υλικά συνταγής
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 8 μεγάλα μπούτια κοτόπουλο (κοπανάκια)
- 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
- 1 ¾ φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1/4 φλ. τσαγιού κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης
- 1 μεγάλη φρέσκια κόκκινη καυτερή πιπεριά, χωρίς σπόρους κομμένη σε λεπτές φέτες [*]
- αλάτι πιπέρι
- μακρύκοκο ρύζι ή πουρέ για συνοδευτικό
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μπουτάκια κοτόπουλου, γυρίζοντάς τα απ” όλες τις πλευρές για 5-6 λ ή μέχρι να ροδίσουν. Ανάμεσα στο μπουτάκια τοποθετείτε τις φέτες κρεμμυδιού και αλατοπιπερώνετε και το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια.
- Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά το ζωμό κοτόπουλου, τη ζάχαρη, τη πάπρικα και το σκόρδο. Περιχύνετε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια με το ζωμό και μόλις πάρει βράση το αφαιρείτε από τη φωτιά. Μεταφέρετε τα μπουτάκια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, βάζετε ανάμεσα τις φέτες κρεμμυδιού και το περιχύνετε με το ζωμό.
- Τοποθετείτε πάνω από τα μπουτάκια τα κλωναράκια ρίγανης και τη πιπεριά και ψήνετε το κοτόπουλο για 30 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα και “δέσει” ελαφρώς η σάλτσα. Αν πάρει χρώμα το κοτόπουλο σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο. Το αφαιρείτε από το φούρνο το πασπαλίζετε με λίγο ακόμα αλατοπίπερο και το σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ.
[*] Προαιρετικά αντικαταστήστε τη καυτερή πιπεριά με γλυκιά.
Πηγή
08/12/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλου με πάπρικα και λεμόνι στο φούρνο