Μπουτάκια κοτόπουλου “οσομπούκο”

Μπουτάκια κοτόπουλου “οσομπούκο”

Μπουτάκια κοτόπουλο “οσομπούκο” γαρνιρισμένο με ένα υπέροχο αρωματικό μείγμα. Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο φαγητό. Σερβίρετε με ζυμαρικά της αρεσκείας σας ή ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Υλικά συνταγής

  • 8-10 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες ή σε μικρά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 3 καρότα σε φέτες ή μπαστουνάκια
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 2 κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος
  • ελαιόλαδο
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • αλάτι πιπέρι
  • Για το αρωματικό μείγμα γαρνιρίσματος:
  • 4 κ.σ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • ξύσμα 2 λεμονιών

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε, αλευρώνετε τα μπουτάκια το κοτόπουλου και τα σωτάρετε σε καυτό λάδι, σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα. Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρετε στο ίδιο τηγάνι σε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου, αλατοπιπερώνετε και μόλις πάρουν βράση σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες, το θυμάρι και το βασιλικό. Προσθέτετε 1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό κότας στο οποίο έχετε διαλύσει το πελτέ ντομάτας, χαμηλώνετε την φωτιά και βράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 40 λεπτά. 
  4. Για το αρωματικό μείγμα: Όταν ετοιμαστεί το φαγητό, ετοιμάζετε το αρωματικό μείγμα: ανακατεύετε τον μαϊντανό, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού. Πασπαλίζετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου και σερβίρετε με πιλάφι ή ζυμαρικά της αρεσκείας σας ή πατάτες τηγανιτές.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλου “οσομπούκο”

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.