Αναρτήθηκε στις 29/01/2017 σε Κοτόπουλο / Πουλερικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Μπουτάκια κοτόπουλου “οσομπούκο”
Μπουτάκια κοτόπουλο “οσομπούκο” γαρνιρισμένο με ένα υπέροχο αρωματικό μείγμα. Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο φαγητό. Σερβίρετε με ζυμαρικά της αρεσκείας σας ή ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Υλικά συνταγής
- 8-10 μπουτάκια κοτόπουλου
- 2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες ή σε μικρά καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 3 καρότα σε φέτες ή μπαστουνάκια
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
- 2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
- 2 κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος
- ελαιόλαδο
- αλεύρι για το τηγάνισμα
- αλάτι πιπέρι
- Για το αρωματικό μείγμα γαρνιρίσματος:
- 4 κ.σ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- ξύσμα 2 λεμονιών
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε, αλευρώνετε τα μπουτάκια το κοτόπουλου και τα σωτάρετε σε καυτό λάδι, σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα. Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί.
- Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρετε στο ίδιο τηγάνι σε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις μαλακώσουν, προσθέτετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου, αλατοπιπερώνετε και μόλις πάρουν βράση σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες, το θυμάρι και το βασιλικό. Προσθέτετε 1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό κότας στο οποίο έχετε διαλύσει το πελτέ ντομάτας, χαμηλώνετε την φωτιά και βράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 40 λεπτά.
- Για το αρωματικό μείγμα: Όταν ετοιμαστεί το φαγητό, ετοιμάζετε το αρωματικό μείγμα: ανακατεύετε τον μαϊντανό, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού. Πασπαλίζετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου και σερβίρετε με πιλάφι ή ζυμαρικά της αρεσκείας σας ή πατάτες τηγανιτές.
29/01/2017
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλου “οσομπούκο”