Μπουτάκια κοτόπουλου με φασολάκια και ρύζι μπασμάτι

Μπουτάκια κοτόπουλου με φασολάκια και ρύζι μπασμάτι

Μια απλή, εύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο απ” όλους φαγητό. Πεντανόστιμα μπουτάκια κοτόπουλου με φασολάκια σε κόκκινη σάλτσα. Συνοδεύστε το με ρύζι μπασμάτι και πραγματικά απολαύστε το. 

Υλικά συνταγής

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 ξερό κρεμμύδι και κομματάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κοφτές κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 300 ml ζωμό κότας 
  • 150 γρ. φασολάκια
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • 1/3 φλ. τσαγιού φύλλα κόλιανδρου
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • ρύζι μπασμάτι για συνοδευτικό [βλέπε υλικά και συνταγή εδώ]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μπουτάκια κοτόπουλου απ” όλες τις πλευρές για 5-6 περίπου λεπτά. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
  2. Προσθέτετε στο τηγάνι άλλες 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και το τζίντζερ, τα φασολάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για 2 λ. Προσθέτετε το πελτέ ντομάτας [ μια πρέζα ζάχαρη] ανακατεύετε και προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ζωμό κότας και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 20 λ. 
  3. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε στη σάλτσα τα μπουτάκια, δοκιμάζετε το αλάτι και προσθέτετε αν χρειαστεί και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και τα φασολάκια. Προσθέστε λίγο νερό αν χρειαστεί.
  4. Πέντε λεπτά πριν το φαγητό σας είναι έτοιμο προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος το κόλιανδρο και το βούτυρο. Αφήνετε να πάρει μια δυο βράσεις το φαγητό και το κατεβάζετε από τη φωτιά. Το σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλου με φασολάκια και ρύζι μπασμάτι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.