Μπουτάκια κοτόπουλου κοκκινιστά με γίγαντες

Μπουτάκια κοτόπουλου κοκκινιστά με γίγαντες

Μπουτάκια κοτόπουλου κοκκινιστά με γίγαντες. Ένα νόστιμο, υγιεινό και οικονομικό φαγητό ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, μια εναλλακτική ιδέα για να φάμε το αγαπημένο όλων κοτόπουλο όχι με τα κλασικά συνοδευτικά, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες αλλά και για να φάμε διαφορετικά και τα φασόλια πέρα από τη κλασική φασολάδα ή τους γίγαντες στο φούρνο. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 550-600 γρ. μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο 
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.)  ντοματάκια κονκασέ
  • 1 γεμάτη κ.σ. τοματοπολτέ 
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 350 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 1 κύβο λαχανικών ή κότας
  • αλάτι πιπέρι 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μουλιάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες. Την επομένη τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε σε κοχλαστό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά, προσέχοντας να μην λιώσουν και “σκάσουν”. Τους στραγγίζουμε και τους αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε μια κατσαρόλα μια ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά, 1/3 φλ.  ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Ρίχνουμε και σκόρδο και σοτάρουμε 1 λ ακόμα. Προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ, τη ζάχαρη, τη πάπρικα και 1¼ φλ. ζεστό ζωμό κότας ή λαχανικών ή νερό. Τα υγρά της σάλτσας πρέπει να σκεπάζουν το κοτόπουλο. Αν δεν το σκεπάζουν προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
  4. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και βράζουμε το κοτόπουλο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί και μαλακώσει το κρέας του. Μετά προσθέτουμε τα φασόλια, και το βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. 
  5. Ανακινούμε κυκλικά τη κατσαρόλα, ελέγχουμε αν υπάρχουν αρκετά υγρά σάλτσας και αν όχι προσθέτουμε λίγο βραστό νερό. Τα σιγοβράζουμε όλα μαζί για 15-20 λ περίπου μέχρι να βράσουν καλά το κοτόπουλο και οι γίγαντες και “δέσει” η σάλτσα.  Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ακόμα βασιλικό ή μαϊντανό.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλου κοκκινιστά με γίγαντες