You cannot copy content of this page
Μπουτάκια κοτόπουλου με μπριάμ στη κατσαρόλα

Μπουτάκια κοτόπουλου με μπριάμ στη κατσαρόλα

Μπουτάκια κοτόπουλου με λαχανικά, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, καρότα, πιπεριές, πατάτες (μπριάμ)  στη κατσαρόλα. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο, υγιεινό, με όλα τα υπέροχα υλικά και γεύσεις της μεσογείου πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 8 μηρούς κοτόπουλου (μόνο τα ποδαράκια, όχι ολόκληρο το μπούτι)
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετούλες 
  • 1 κόκκινη (ή κίτρινη) πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους 
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε μέτριους κύβους
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε μέτριους κύβους
  • 2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μέτριους κύβους
  • 1 σπιτικό ζωμό κότας ή λαχανικών, διαλυμένο σε ½ φλ. βραστό νερό
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι πιπέρι
  • 5 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, και σοτάρετε τα μπουτάκια κοτόπουλου για 6-7 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε από τη κατσαρόλα και τα μεταφέρετε με μια τσιμπίδα σε πιατέλα.
  2. Προσθέτετε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά, ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη πιπεριά και τα σοτάρετε για 3-4 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Αυξάνετε τη θερμοκρασία, προσθέτετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε κύβους και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά, για 3 λ περίπου. 
  3. Ρίχνετε το πελτέ, τον τρίβετε στη βάση της κατσαρόλας για ½ λ να βγάλει τα αρώματά του, ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και το ζωμό κότας ή λαχανικών διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι βραστό νερό.
  4. Ξαναβάζετε τα μπουτάκια στη κατσαρόλα, μειώνετε σε χαμηλή τη θερμοκρασία, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 40 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.
  5. Στα 30 λ βρασίματος προσθέτετε τις 5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζετε το μαγείρεμα με ξεσκέπαστη τη κατσαρόλα για να “σωθούν” τα υγρά και μείνει το φαγητό με λαδάκι του. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος μην ανακατεύετε, απλά ανακινείτε τη κατσαρόλα να ανακατευτούν. Σερβίρετε το φαγητό σας πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό, με φρέσκο ζεστό ψωμί και τυρί φέτα. 

Photo



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλου με μπριάμ στη κατσαρόλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.