Μπουτάκι αρνίσιο μαριναρισμένο στο φούρνο

Μπουτάκι αρνίσιο μαριναρισμένο στο φούρνο

Ένα υπέροχο, ζουμερό μυρωδάτο αρνίσιο μπουτάκι με φανταστικές πατατούλες για να γλύφετε τα δάκτυλά σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 μπουτάκι αρνίσιο
  • πατάτες κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια ή κυδωνάτες
  • Για τη μαρινάδα:
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • ξύσμα 1 μεγάλου λεμονιού
  • 1 φλ. του τσαγιού κρασί λευκό
  • 1 κ.σ. αλάτι χονδρό
  • 1 κουταλιά της σούπας πράσινο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε το μπουτάκι και του κάνετε 4-5 εγκοπές με ένα μυτερό μαχαίρι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα παραπάνω υλικά της μαρινάδας και βάζετε μέσα το μπουτάκι. Το αφήνετε να μαριναριστεί για 5-6 ώρες φροντίζοντας να το γυρίζετε ώστε να το πιάσει η μαρινάδα. Το βγάζετε από τη μαρινάδα και το βάζετε σε ταψί ή σε γάστρα με τις πατάτες ελαφρώς αλατισμένες [προσοχή στο αλάτι γιατί έχει μέσα η μαρινάδα].Βάζετε στις εγκοπές τα σκόρδα και
  3. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, αφού περιχύσετε με τη μισή μαρινάδα του και προσθέσετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο ή μια κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο και το πιπέρι.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουτάκι αρνίσιο μαριναρισμένο στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.