Μπουτάκι αρνίσιο μαριναρισμένο στο φούρνο

Μπουτάκι αρνίσιο μαριναρισμένο στο φούρνο

Ένα υπέροχο, ζουμερό μυρωδάτο αρνίσιο μπουτάκι με φανταστικές πατατούλες για να γλύφετε τα δάκτυλά σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 μπουτάκι αρνίσιο
  • πατάτες κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια ή κυδωνάτες
  • Για τη μαρινάδα:
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • ξύσμα 1 μεγάλου λεμονιού
  • 1 φλ. του τσαγιού κρασί λευκό
  • 1 κοφτή κ.σ. αλάτι χονδρό
  • 1½ κ.γ. πράσινο πιπέρι 
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε το μπουτάκι και του κάνετε 4-5 εγκοπές με ένα μυτερό μαχαίρι.
  2. Σε ένα μεγάλο πυρέξ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας (εκτός από το σκόρδο) και βάζετε μέσα το μπουτάκι. Το αφήνετε να μαριναριστεί για 5-6 ώρες φροντίζοντας να το γυρίζετε ώστε να το πιάσει η μαρινάδα.
  3. Το βγάζετε από τη μαρινάδα και το μεταφέρετε σε ταψί ή σε γάστρα με τις πατάτες ελαφρώς αλατισμένες (προσοχή στο αλάτι γιατί έχει μέσα η μαρινάδα). Βάζετε στις εγκοπές που έχετε ανοίξει τα σκόρδα,  το περιχύσετε με τη μισή μαρινάδα του και λίγο ακόμα ελαιόλαδο και το πασπαλίσετε με λίγο πιπέρι. 
  4. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 1 ½ -2 ώρες περίπου ή μέχρι να γίνει τραγανό και να “πάρει” η πέτσα του ένα βαθύ μελί χρώμα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος φροντίζετε ανά μισή ώρα να γυρνάτε το μπουτάκι και από την άλλη πλευρά ανακατεύοντας προσεκτικά και τις πατάτες.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουτάκι αρνίσιο μαριναρισμένο στο φούρνο