Αναρτήθηκε στις 15/08/2018 σε Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Μπουτάκι αρνίσιο μαριναρισμένο στο φούρνο
Ένα υπέροχο, ζουμερό μυρωδάτο αρνίσιο μπουτάκι με φανταστικές πατατούλες για να γλύφετε τα δάκτυλά σας.
Υλικά συνταγής
- 1 μπουτάκι αρνίσιο
- πατάτες κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια ή κυδωνάτες
- Για τη μαρινάδα:
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
- ξύσμα 1 μεγάλου λεμονιού
- 1 φλ. του τσαγιού κρασί λευκό
- 1 κοφτή κ.σ. αλάτι χονδρό
- 1½ κ.γ. πράσινο πιπέρι
- 3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε το μπουτάκι και του κάνετε 4-5 εγκοπές με ένα μυτερό μαχαίρι.
- Σε ένα μεγάλο πυρέξ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας (εκτός από το σκόρδο) και βάζετε μέσα το μπουτάκι. Το αφήνετε να μαριναριστεί για 5-6 ώρες φροντίζοντας να το γυρίζετε ώστε να το πιάσει η μαρινάδα.
- Το βγάζετε από τη μαρινάδα και το μεταφέρετε σε ταψί ή σε γάστρα με τις πατάτες ελαφρώς αλατισμένες (προσοχή στο αλάτι γιατί έχει μέσα η μαρινάδα). Βάζετε στις εγκοπές που έχετε ανοίξει τα σκόρδα, το περιχύσετε με τη μισή μαρινάδα του και λίγο ακόμα ελαιόλαδο και το πασπαλίσετε με λίγο πιπέρι.
- Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 1 ½ -2 ώρες περίπου ή μέχρι να γίνει τραγανό και να “πάρει” η πέτσα του ένα βαθύ μελί χρώμα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος φροντίζετε ανά μισή ώρα να γυρνάτε το μπουτάκι και από την άλλη πλευρά ανακατεύοντας προσεκτικά και τις πατάτες.
15/08/2018
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μπουτάκι αρνίσιο μαριναρισμένο στο φούρνο