Αναρτήθηκε στις 22/08/2015 σε Κυρίως πιάτα, Πίτες, Συνταγές
Μπουρέκια με σπανάκι και φέτα
Υπέροχα μπουρέκια με σπανάκι και τυρί φέτα. Νοστιμότατα και πάντα ευπρόσδεκτα.
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. φύλλα κρούστας ή δικό σας φύλλο σφολιάτας [βλέπε συνταγή εδώ]
- 1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
- 2 κ.σ. τραχανά ή τριμμένη φρυγανιά ή ρύζι
- 2-3 κ.σ. κουκουνάρι [προαιρετικά]
- 150 γρ. τυρί φέτα
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε, χονδροκόβετε και βάζετε στο σουρωτήρι το σπανάκι σας. Μόλις στραγγίξει λίγο το πασπαλίζετε με χονδρό αλάτι και το στύβετε για να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί.
- Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και ανακατεύετε. Προσθέτετε το αυγό ελαφρά χτυπημένο, ελαιόλαδο, το κουκουνάρι [προαιρετικά] το τραχανά, αλάτι πιπέρι, τέλος τη φέτα που έχετε τρίψει με πηρούνι ή με τα χέρια σας και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
- Κόβετε κατά μήκος το φύλλο σε στενόμακρες λωρίδες πλάτους 8-10 εκατοστών περίπου, ανάλογα με το μήκος που εσείς θέλετε. [Με λωρίδες πλάτους 10 εκατοστών θα έχετε 30-35 κομμάτια. Με μεγαλύτερο μήκος λιγότερο κομμάτια]. Αν θέλετε μεγάλα μπουρέκια μη κόβετε καθόλου το φύλλο αλλά ρολάρετε σε όλη την επιφάνεια.
- Παίρνετε μια κουταλιά κάθε φορά από τη γέμιση και τη τοποθετείτε τη μια κάτω από την άλλη κατά μήκος της στενής πλευράς. Ρολάρετε ένα ένα τα κομμάτια των φύλλων δίνοντάς τους σχήμα φλογέρας. Αν βάλετε ολόκληρο το φύλλο θα βάλετε τη μισή γέμιση, με τον ίδιο τρόπο, σε κάθε φύλλο και θα ρολλάρετε. Έτσι θα έχετε δύο Μπουρέκια.
- Τοποθετείστε τα ρολάκια σε βουτυρωμένο ταψί ή λαμαρίνα, τα αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο και τα τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.
Φτιάξτε δύο μεγάλα μπουρέκια με δικό σας φύλλο σφολιάτας και τα να κόψετε σε κομματάκια.

22/08/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μπουρέκια με σπανάκι και φέτα