Μπουρέκια με παστουρμά τυρί και ντοματίνια

Μπουρέκια με παστουρμά τυρί και ντοματίνια

Λαχταριστά, πικάντικα και πεντανόστιμα μπουρέκια γεμιστά με παστουρμά, τυρί και ντοματίνια. Μια πανεύκολη για αρχάριους συνταγή, για να απολαύσετε τον απόλυτο μεζέ ή το τέλειο ορεκτικό. Δοκιμάστε τα!

Υλικά συνταγής

  • 8 φύλλα χωριάτικα (ή 16 φύλλα κρούστας) 
  • 16 φέτες παστουρμά 
  • 16 μακρόστενα κομμάτια των 11-12 εκ. το ένα τυρί τσένταρ ή κασέρι
  • 200 γρ. ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες
  • αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Απλώνετε τα φύλλα σας σε καθαρό πάγκο εργασίας και τα κόβετε κατά μήκος στη μέση. Αλείφετε, με ένα πινέλο, ξεχωριστά το κάθε κομμάτι φύλλου με ελαιόλαδο. Στρώνετε στην άκρη κάθε φύλλου από μια φέτα παστουρμά, ένα μπαστουνάκι τυριού λίγα ντοματίνια και αλατοπιπερώνετε.
  2. Σημείωση: Αν προτιμάτε το φύλλο κρούστας τότε θα πάρετε 16 φύλλα. θα τα βάλατε το ένα πάνω στο άλλο και θα τα κόψετε κατά μήκος στη μέση. Θα παίρνετε κάθε φορά 2 φύλλα και αφού τα αλείψετε, ενδιάμεσα και από πάνω, με ελαιόλαδο θα συνεχίσετε τη πιο πάνω διαδικασία γεμίσματος. 
  3. Τα τυλίγετε προσεκτικά, ομοιόμορφα, σε σχήμα φλογέρας, φροντίζοντας να “φυλακίσετε” μέσα στο φύλλο τη γέμιση. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα βουρτσίζετε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 25-30 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
  4. Σημείωση: Μπορείτε αντί να τα ψήσετε να τα τηγανίσετε σε μπόλικο σπορέλαιο ή ηλιέλαιο, σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία, για μερικά λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σε αυτή τη περίπτωση δεν θα λαδώσετε καθόλου εκ των προτέρων τα φύλλα. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουρέκια με παστουρμά τυρί και ντοματίνια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.