Μπουρέκι πατάτας με φέτα σε φύλλο κρούστας στο φούρνο

Μπουρέκι πατάτας με φέτα σε φύλλο κρούστας στο φούρνο

Υπέροχα μπουρεκάκια με πουρέ πατάτας με τυρί φέτα γεμιστά σε τραγανά φύλλα κρούστας. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε το τέλειο ορεκτικό ή μεζέ. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 5 φύλλα κρούστας
  • Για τη γέμιση:
  • 4 μεσαίου μεγέθους πατάτες
  • 1 μεσαίου μεγέθους ξερό κρεμμύδι, κομμένο οριζόντια και μετά σε λεπτές φέτες
  • 1/3 φλ. τσαγιού θρυμματισμένο τυρί φέτα
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι πιπέρι
  • Για επικάλυψη:
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κ.γ. μαυροκούκι για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις πατάτες τις κόβετε στα 4 και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Τις στραγγίζετε και τις πολτοποιείτε σε λείο πουρέ. 
  2. Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι, πασπαλισμένο με 1 πρέζα αλάτι, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει και γυαλίσει. Σβήνετε τη φωτιά, προσθέτετε στο τηγάνι το ζεστό πουρέ και όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, ανακατεύετε καλά και αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά. 
  3. Τοποθετείτε σε πάγκο εργασίας τα δύο φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβετε σε 4 ίσες λωρίδες. Βάλτε από λίγη γέμιση στη κάτω πλευρά κάθε φύλλο, φροντίζοντας να αφήσετε περιθώριο 1 ½ εκ. περίπου αριστερά και δεξιά. (Βλέπε φωτό πιο κάτω).
  4. Ρολλάρετε κάθε κομμάτι φύλλου με τη γέμιση, χωρίς να το πιέζετε και γίνει σφιχτό. Βουρτσίζετε με νερό τις ανοιχτές άκρες και τις κολλάτε μεταξύ τους να μη “χυθεί” η γέμιση. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με άλλα 2 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και να έχετε 8 μπουρεκάκια.
  5. Τέλος διπλώνετε στα δύο το τελευταίο 5° φύλλο, το κόβετε στη μέση και φτιάχνετε 2 ακόμα μπουρεκάκια. Εάν σας έχει μείνει γέμιση χρησιμοποιήστε και 6° φύλλο. Τοποθετείτε και τα 10 μπουρεκάκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, με τη διπλωμένη πλευρά του φύλλου προς τα κάτω. 
  6. Για την επικάλυψη: Αλείφετε την επιφάνεια του φύλλου με το κρόκο αυγού χτυπημένο με 1 κ.σ. νερό και πασπαλίζετε τα μουρεκάκια σας με μαυροκούκι. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 15-18 λ μέχρι να γίνει τραγανό το φύλλο και πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.

patateslisigaraboregi_prep_1

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουρέκι πατάτας με φέτα σε φύλλο κρούστας στο φούρνο

 

2 Σχόλια

  1. κατερινα Γιακ says:

    Αντίστοιχη συνταχή αλλά πιο γρήγορη, αντί για φύλλο παίρνω ψωμί Μπριος Κρις Κρισ που είναι πολύ αφράτο, προσθέτω αστη πατατα λίγη φέτα και τσιγαρισμένο κρεμμυδακι.Το τυλίγω με το ψωμάκι και απέξω βάζω μια φέτα τυρι του τοστ και το τυγανίζω ελαφρά. Γύτώνει πολύ χρόνο!

  2. Sintayes.gr says:

    Καλησπέρα Κατερίνα,
    Πολλή καλή η ιδέα σου. Όπως το φαντάζομαι θα είναι και πολύ νόστιμο. Θα το δοκιμάσω.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.