Μπουρεκάκια με πράσο και ανθότυρο
Μπουρεκάκια με πράσο και ανθότυρο. Μια συνταγή εύκολη στη παρασκευή της με πράσο και ανθότυρο, σε τραγανό φύλλο κρούστας για ορεκτικό αλλά και για συνοδεία των ψητών σας στο κυρίως πιάτο σας.
Υλικά συνταγής
- 300 γρ. φύλλο κρούστας
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού ανθότυρο
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
- 1 κ.γ. κρασί
- Αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε τις τρεις κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις αρχίζει να ζεσταίνει προσθέτετε τα πράσα. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το μέλι και το κρασί. Συνεχίζετε το βράσιμο για 3-4 λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Αφού κρυώσει προσθέτετε το αλάτι και το ανθότυρο. Ανακατεύετε και βάζετε στην άκρη.
- Σηκώνετε προσεκτικά δυο φύλλα κρούστας και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος, ώστε να φτιάξετε μια μακριά λωρίδα. Κρατάτε το υπόλοιπο φύλλο σκεπασμένο με ένα υγρασιασμένο πανί, ώστε να μην ξεραθεί. Αλείφετε το φύλλο με λιωμένο βούτυρο αναμιγμένο με τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο.Βάζετε ένα κουταλάκι γέμισης στην μια άκρη και διπλώνετε το φύλλο από πάνω ρολάροντας μέχρι να τυλιχτεί καλά η γέμιση. Αλείφετε με λίγο βούτυρο και βάζετε σε ταψί, που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί . Ψήνετε στους 180οC για 22-30 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν. Μπορείτε να τα τηγανίσετε σε μπόλικο λάδι αντί για φούρνο.
Μπορείτε να το πασπαλίσετε με μαύρο σουσάμι.
11/06/2014
Sintayes.gr,