Μπουρεκάκια με κιμά και γλυκιά, πικάντικη σος πιπεριάς

Μπουρεκάκια με κιμά και γλυκιά, πικάντικη σος πιπεριάς

Μια υπέροχη συνταγή για να απολαύσετε ένα πραγματικά τέλειο ορεκτικό ή μεζέ με το ποτό σας. Υπέροχα μπουρεκάκια με φύλλο σφολιάτας, με κιμά χοιρινό, φασκόμηλο και μάραθο, με ιδιαίτερη, φανταστική γεύση. Δικά σας σπιτικά λουκάνικα… Συνοδέψτε τα με ντιπ μαρμελάδας πιπεριάς και απολαύστε τα.

Υλικά συνταγής

  • Για τα μπουρεκάκια με χοιρινό κιμά:
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι, φύλλα φρέσκου φασκόμηλου, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σπόρους μάραθου, πολτοποιημένο σε γουδί, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • αλάτι
  • 300 γρ. χοιρινό κιμά (αν προτιμάτε αντικαταστήστε με μοσχαρίσιο κιμά)
  • 1 κρόκος αυγού + 1 αυγό ολόκληρο ελαφρώς χτυπημένο
  • 2 φύλλα σφολιάτα, μισο-ξεπαγωμένα, κομμένα σε 8 τετράγωνα των 12 εκ.
  • Για τη γλυκιά πικάντικη σος πιπεριάς:
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 3 κόκκινες καυτερές πιπεριές κέρατο, ψημένες στο φούρνο, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες, ψιλοκομμένες [*]
  • 1/2 κ.γ. γλυκάνισο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 100 γρ. καφέ ζάχαρη
  • 130 ml ξύδι από κρασί
  • 1 κ.σ. ταμπάσκο
  • 340 γρ. ψημένες πιπεριές Φλωρίνης σε νερό, στραγγισμένες, χτυπημένες στο μούλτι, χωρίς να πολτοποιηθούν τελείως

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη πικάντικι γλυκιά/σος τσίλι: Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις κόκκινες πιπεριές με το γλυκάνισο και τη κανέλα, ανακατεύοντας για 2 λ. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύδι, το ταμπάσκο και τις περασμένες στο μούλτι πιπεριές Φλωρίνης και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
  2. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε πολύ χαμηλή, τη σκεπάζετε και σιγοβράζετε τη μαρμελάδα, ανακατεύοντας ανά συχνά, τακτά διασήματα για 20 λ περίπου ή μέχρι να πήξει και μειωθεί κατά το ήμισι. Την αλατίζετε με 1 πρέζα αλάτι, ανακατεύετε, την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
  3. Για τα μπουρεκάκια με κιμά: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το μάραθο, ανακατεύοντας για 4 λ. Προσθέτετε τη πάπρικα και το πιπέρι καγιέν ανακατεύετε για 1 λ και αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά να κρυώνει το μείγμα.
  4. Τοποθετείτε το κιμά σε ένα μπολ, προσθέτετε το μείγμα κρεμμυδιού από το τηγάνι, ζυμώνετε, προσθέτετε το κρόκο αυγού, αλατοπιπερώνετε και τον ζυμώνετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Πλάθετε 8 μακρόστενα μπαστουνάκια 12 εκ. το καθένα, τα τοποθετείτε σε δίσκο και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λ να κρυώσουν καλά.
  5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετείτε κάθε μπαστουνάκι με το μείγμα χοιρινού στο κέντρο κάθε κομματιού σφολιάτας και τυλίγετε το κιμά φροντίζοντας να το σφραγίσετε, πιέζοντάς το, στη ραφή της σφολιάτας. Τα τοποθετείτε ένα ένα, σε λαδωμένο ταψάκι, με τη ραφή προς τα κάτω, τα βουρτσίζετε καλά με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνετε για 30-35 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν καλά και ροδίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά με τη μαρμελάδα τσίλι.

[*] Αν σας αρέσουν οι πολύ καυτερές γεύσεις μπορείτε να βάλετε μέχρι και 6 καυτερές πιπεριές κέρατο. Σε αυτή τη περίπτωση θα βάλετε 50 ml ελαιόλαδο και 150 ml ξύδι.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουρεκάκια με κιμά και γλυκιά, πικάντικη σος πιπεριάς

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα