Μπουγιουρντί Σαλονικιώτικο

Μπουγιουρντί Σαλονικιώτικο

Μπουγιουρντί. Ο απόλυτος πικάντικος παραδοσιακός Σαλονικιώτικος μεζές που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των πικάντικων. Μια συνταγή του Χριστοφ. Πέσκια, για να απολαύσετε ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό ή για το τέλειο μεζέ με το ουζάκι, τη μπυρίτσα ή το κρασάκι σας. 

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. φέτα, σε ένα κομμάτι
  • 100 γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κέρατο καυτερή, κομμένη σε λεπτές φέτες (κατά προτίμηση με τα σπόρια)
  • 1-2 πρέζες μπούκοβο, ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλα φρέσκιας ρίγανης ή 1/2 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 30 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος βάζετε τη φέτα, από πάνω τη ντομάτα, τη πιπεριά και το μπούκοβο. Καλύπτετε με το κασέρι και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ ή μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά. Το πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο και σερβίρετε.