Μπουγιουρντί ο απόλυτος μεζές

Μπουγιουρντί ο απόλυτος μεζές

Αν θέλετε τον απόλυτο πικάντικο και καυτερό μεζέ τότε φτιάξτε αυτό το μπουγιουρντί με πιπεριές,και δύο ειδών τυριά, φέτα και πικάντικο κασέρι. Μια εύκολη συνταγή (αρχική ιδέα, προσαρμοσμένο από εδώ) για να γευτείτε ένα ανεπανάληπτο ορεκτικό ή για να συνοδέψετε τη μπυρίτσα ή το ουζάκι σας. 

Υλικά συνταγής

  • 2 ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 πράσινη καυτερή πιπεριά κέρατο, κομμένη σε φέτες
  • 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μέτριους κύβους
  • 100 γρ. φέτα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 100 γρ. κασέρι πικάντικο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • καυτερές νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • φρέσκο καρβέλι ψωμιού για σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και λαδώνετε ένα μικρό πυρίμαχο σκέος. Το αφήνετε στην άκρη και ετοιμάζετε τα υλικά για το μπουγιουρντί σας. 
  2. Πλένετε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε (προαιρετικά) και τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Πλένετε τις πιπεριές (με γάντια στη καυτερή με προσοχή μη βάλετε τα χέρια σας στα μάτια σας), και τις κόβετε σε φέτες. Αυξομειώστε τη ποσότητα της καυτερής πιπεριάς σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα τυριά σας σε μικρά κυβάκια. 
  3. Ρίχνετε όλα τα υλικά για το μπουγιουρντί, εκτός από τη ρίγανη και το ελαιόλαδο, μέσα στο λαδωμένο πυρέξ και τα ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν ομοιόμορφα. Από πάνω πασπαλίζετε τη ρίγανη και τα περιχύνετε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. 
  4. Σκεπάζετε, σφραγίζοντας καλά το πυρέξ, με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το μπουγιουρντί σας στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Στη συνέχεια το ξεσκεπάζετε, ελέγχετε αν είναι έτοιμες οι πιπεριές σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και τις αφήνετε για άλλα 10-12 λ ξεσκέπαστες για να “πιούν” τα υγρά τους και πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. 
  5. Βγάζετε το μπουγιουρντί σας από το φούρνο, το περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το σερβίρετε ζεστό με φρέσκο ψωμί. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουγιουρντί ο απόλυτος μεζές

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.