Μπουγατσάκια με αφράτη κρέμα

Μπουγατσάκια με αφράτη κρέμα

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, ιδιαίτερα αγαπητό γλυκό. Ρολάκια μπουγάτσας με φανταστική και αφράτη γλυκιά κρέμα. 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού [ΚΑΝΑΚΙ]
  • Για τη κρέμα:
  • 4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 κ.σ. βούτυρο + extra λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
  • 2 καψουλίτσες βανίλιας *
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα σε σκόνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη κρέμα: Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνετε σταδιακά το σιμιγδάλι και τη βανίλια. Ανακατεύετε διαρκώς για να μην «πιάσει» η κρέμα, και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζετε από την φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά για να φτιάξετε τα μπουγατσάκια.
  2. Ακολουθώντας τις πιο κάτω οδηγίες, γεμίζετε τα ρολάκια με τη μπουγάτσα. **
  3. Βάζετε τα μπουγατσάκια στη σειρά σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθούν, τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και τα σερβίρετε. 

* Εναλλακτικά μπορείτε να αρωματίσετε τα μπουγατσάκια με λικέρ μαστίχα, αντικαθιστώντας τη βανίλια με 1/4 του φλιτζανιού λικέρ μαστίχα.

* * Οδηγίες για να φτιάξετε τα ρολάκια:

Ετοιμάζετε την κρέμα:
Αλείφετε 1 φύλλο με βούτυρο, το διπλώνετε στη μέση, το αλείφετε ξανά και το διπλώνετε στη μέση άλλη μία φορά. 

 

 

 

 

Γυρίστε το φύλλο που περισσεύει δεξιά κι αριστερά, πάνω στη γέμιση, καλύπτοντας πλήρως τη γέμιση.

 

 

 

 

Τυλίξτε σε ρολό. Αλείφετε την άκρη του φύλλου με λίγο βούτυρο για να κολλήσει. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.

 
 
loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουγατσάκια με αφράτη κρέμα

 

2 Σχόλια

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.