Μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα στη στιγμή για αρχάριους

Μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα στη στιγμή για αρχάριους

Μια συνταγή για μια πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη και πολύ νόστιμη μπουγάτσα με λίγα υλικά σε 3 κινήσεις. Απολαύστε τη ζεστή μόλις τη βγάλετε από το φούρνο πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Υλικά συνταγής

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος ή τύπου Κερκύρας
  • 3 αυγά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 ποτήρι γάλα φρέσκο
  • 1 βανίλια
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.
  2. Για τη κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα και τη βανίλια και βράζουμε. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε  τη φωτιά προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί τουλάχιστον για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.  
  3. Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο, αλείφουμε το καθένα με 1 κ.σ. βούτυρο, το πατσαβουριάζουμε και γεμίζουμε τον πάτο ενός μικρού ταψιού το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 15′ μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. 
  4. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί, να ροδίσει και να φουσκώσει. Βγάζουμε από το φούρνο και τη πασπαλίζουμε με ένα μικρό σουρωτήρι με άχνη και κανέλα και την απολαμβάνουμε ζεστή αμέσως μόλις βγει από το φούρνο. Κρύα χάνει τη χάρη της.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα στη στιγμή για αρχάριους

 

8 Σχόλια

  1. Sintayes.gr says:

    Ειρήνη Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
    Τα φύλλα τα βάζεις στο ταψί, τα “πατσαβουριάζεις” σε “πλισέ” και τα ψήνεις μέχρι να γίνουν τραγανά. Περιχύνεις τη κρέμα με το ζαχαρούχο από πάνω. Δεν χρειάζονται και άλλα φύλλα από πάνω.
    Πάντα στη διάθεσή σου.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.