Μπουγάτσα με κρέμα

Μπουγάτσα με κρέμα

Μια υπέροχη μοσχομυριστή μπουγάτσα με τραγανό φύλλο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα και λαχταριστή κρέμα σαν τη κρέμα του γαλακτομπούρεκου χωρίς σιρόπι. Μια εύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • Για το φύλλο:
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 200  γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • Για τη κρέμα:
  • 1 κιλό φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 200 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 4 αυγά
  • Για το πασπάλισμα:
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα μαζί με το ξύσμα λεμονιού. Παράλληλα, σε ένα μπολ, χτυπάτε καλά τα αυγά με αυγοδάρτη, προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι και τη ζάχαρη και τα αναμιγνύετε καλά με τον αυγοδάρτη. 
  2. Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα, αδειάζετε το 1/3 μέσα στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε αμέσως το περιεχόμενο του μπολ μέσα στη κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζετε το διαρκές ανακάτεμα πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει (να κάνει φουσκάλες). Αποσύρετε τη κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη. 
  3. Για τα φύλλα και το ψήσιμο: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Βουτυρώνετε ελαφρώς ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30×40 εκ. και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα ένα ένα, φροντίζοντας να αφήσετε τις άκρες τους να κρέμονται προς τα έξω. 
  4. Αδειάζετε από πάνω τη ζεστή ακόμα κρέμα και γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα και αυτά ένα ένα, και γυρίζετε τις άκρες τους προς τα μέσα, στριμώχνοντάς τες ανάμεσα στο γλυκό και στα τοιχώματα του ταψιού. 
  5. Ψήνετε τη μπουγάτσα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ ή μέχρι να γίνουν τραγανά τα φύλλα και πάρουν ένα χρυσορόδινο χρώμα. Τη σερβίρετε, κατά προτίμηση, χλιαρή, πασπαλισμένη με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα και την απολαμβάνετε.


Μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου από εδώ

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουγάτσα με κρέμα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.