Μπουγάτσα η τέλεια

Μπουγάτσα η τέλεια

Μια υπέροχη μπουγάτσα με τραγανό φύλλο, φανταστική κρεμώδη γέμιση με την απόλυτη, σωστή ισορροπία γλυκύτητας που η γεύση και η υφή της θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας. Μια συνταγή (από εδώ) να να απολαύσετε εσείς το απόλυτο γλύκισμα και οι καλεσμένοι σας το τέλειο κέρασμα.

Υλικά συνταγής

  • 2 αυγά
  • 650 ml γάλα πλήρες 
  • 3 γεμάτες κ.σ κορν φλάουρ
  • 4 γεμάτες κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 16 φύλλα κρούστας για γλυκό
  • 250 γρ. βούτυρο γάλακτος, λιωμένο
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα σε σκόνη για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτετε το γάλα, το κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με αυγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε ένα λείο μείγμα χωρίς σβόλους. 
  2. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια μικρή κατσαρόλα και το σιγοβράζετε, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πυκνώσει το μείγμα. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάτε πάλι το μείγμα για να διαλύσετε τυχόν σβώλους. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνετε εκτός φωτιάς μέχρι να κρυώσει το μείγμα. 
  3. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Λιώνετε το βούτυρο. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος το μεγάλο ταψί του φούρνου και το αφήνετε στην άκρη. 
  4. Τοποθετείτε στο πάγκο εργασίας σας 4 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, βουτυρωμένα ένα ένα με πινέλο. Τοποθετείτε περίπου 1/2 φλ. τσαγιού από το μείγμα κρέμας στο κέντρο των φύλλων λοξά, ώστε να μπορέσετε ανασηκώνοντας τις γωνίες των φύλλων να τις διπλώνετε πάνω από τη κρέμα σχηματίζοντας έναν φάκελο. Βεβαιωθείτε ότι έχουν διπλωθεί καλά τα φύλλα ώστε το μείγμα να είναι καλά θωρακισμένα και δεν θα χυθεί στη διάρκεια του ψησίματος. 
  5. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία άλλες 3 φορές με την υπόλοιπη κρέμα και τα υπόλοιπα φύλλα ώστε να έχετε συνολικά 4 “δέματα”. Με μια μεγάλη σπάτουλα ανασηκώνετε προσεκτικά το κάθε δέμα και το τοποθετείτε στο ταψί του φούρνου, με τη “σφραγισμένη όψη προς τα κάτω και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ ή μέχρι να γίνει τραγανό το φύλλο και πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα. 
  6. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι κόβετε στη μέση ή σε τετράγωνα κομματάκια 4 x 4 εκ. τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και τα σερβίρετε. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δείτε το πιο κάτω βίντεο για να πάρετε μια γενική ιδέα πως γίνεται το δίπλωμα του φακέλου και μόνο αυτό. Δεν αφορά την εκτέλεση της συνταγής για τη κρέμα ή τεχνική των φύλλων γενικά, αλλά ΜΟΝΟ τη τοποθέτηση της κρέμας πλαγίως και τη τεχνική περιτύλιξης δηλ. το δίπλωμα των φύλλων ώστε να σχηματίσετε “φάκελο”. Κανονικά δεν απαιτείται αλλά αν απαιτηθεί κόψτε λίγο τα φύλλα (και τα 4 μαζί) περιμετρικά. 

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουγάτσα η τέλεια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.